Review Dinsdag: Friese Vlag Melkschuim Melk

posted in: Review | 0


Je kan nog 1 dag mee doen aan de Stevia Give-away!

Je hebt hem vast wel gezien op tv de quasi grappige reclame waarbij een man echte Latte Macchiato gaat maken, maar dit blijkbaar veel beter gaat met speciale melk van de Friese Vlag, voor heerlijk en stevig schuim. Dat wou ik weleens testen…

Waar gekocht?
Albert Heijn

Wat kost het?
1,15 voor 1/2 liter

Waarom gekocht?
Omdat ik het gratis kon uitproberen en ik het niet geloofde, dus het wel zelf moest uitproberen ;)

Hoe ziet het eruit?
Kleine plastic fles met op de voorkant simpel wat het is, melk voor melkschuim. Gewoon simpel, maar best mooi design. De melk zelf die in het flesje ziet, ruikt en ziet er precies zo uit als gewone melk..

image.
Ingrediënten
Volle melk, suiker (0,5%)

Word ik blij van de ingrediënten?
Tja wat valt er te zeggen? Het is melk en het is suiker. Niks op aan te merken, buiten het feit dat ik persoonlijk liever soja (of rijst, haver melk) melk drink.

Voedingswaarde

image

Word ik blij van de voedingswaarde?
Wederom op zich is er niks mis met de voedingswaarde, het is niet extreem hoog. Hoewel als je het vergelijk met mager melk is het aan de hoge kant…  En je doet toch al snel zo’n 100/150ml melk in een cappuccino of latte machiato. Dus dan beginnen die kcal en vet wel te tellen. Dus ik zo zeggen voor zo af en toe prima, maar niet elke dag.
Cijfer: 7

Hoe smaakt het?

Het smaakt als gewone melk met een heel klein beetje suiker, hoewel de hoeveelheid suiker niet genoeg is om het echt zoet te maken.
Wat wel opvalt is dat het inderdaad goed opschuimt, maar dat geld ook voor volle melk.

Conclusie
Op zich doet het wat het belooft, het zorg voor goed schuim, de voedingswaarde en ingrediënten zijn ook heel erg goed. Maar dit is duidelijk zo’n marketingtruc, want ik kan 1l cappuccino melk voor 60 cent, als je zelf volle melk koopt en daar een heel klein beetje suiker bij doet, dus trap er niet in!

Totaal cijfer: 6,5

En je bent vast benieuw naar het staartje van vorige week
Ik kreeg een brief met welgemeende excuses (tuurlijk!) en 2 (!) pakketjes van de vieze stroopwafels, net alsof ik die nog wil eten na het haar incident. Hoewel ik kan er altijd nog stroopkoek-roomkaas balletjes of stroopwafel-ijs van maken ;)

P.s Ik was echt gechockt van alle vieze dingen die jullie allemaal in eten hadden gevonden…  

Ben jij wel eens in zo’n marketingtruc getrapt?
(schaam je niet hoor, ik doe het super vaak en je komt er altijd thuis pas achter :S)

Leave a Reply