Review Dinsdag: Snack a Jack Sweet Chilli

posted in: Review | 3

Ik ben altijd grote fan van rijstwafels in het algemeen geweest, echt je hebt niet geleefd totdat je een rijstwafel met pindakaas en witte chocolate chips hebt gehad (Echt goddelijk!). Ik vind rijstwafels zo geniaal, omdat ze een perfecte structuur hebben, licht en luchtig, zonder al te veel smaak te hebben en die kan je dan mooi zelf toevoegen! Ik zal nog wel een keer een post schrijven over mijn rijstwafel combi’s als er interesse is, maar vandaag iets anders.

Snack a Jacks zijn eigenlijk rijstwafels waar het smaakje al voor je is toegevoegd en dat heeft natuurlijk zijn voordeel (maar ook nadelen). En ik heb in het verleden al vaker Snack a Jacks geprobeerd met gemixte reacties, kaas en Bbq heerlijk! Chocolade en karamel: bah!
Maar toen ik laatst in de winkel loop half op zoek naar iets om uit te reviewen zag ik een nieuwe smaak sweet chilli en dat klonk wel intressant dus meegenomen…

Hoe ziet het eruit?
Het is een klein zakje van 30 gram met daarin allemaal (stuk of 30) kleine rijstwafeltjes.
Zakjes kosten 0,69 per stuk.
IMG_5133IMG_5136

Ingrediënten
Rijst 54%, mais 36%, zoete chili smaak (zout, suiker, aroma’s, kruiden, smaakversterkers (mononatriumglutamaat, dinatriuminosinaat, dinatriumguanylaat), weipoeder, zuurteregelaar (natrium diacetaat), voedingszuur (citroenzuur), kleurstof (paprika extract), zoetstof (aspartaam), zonnebloemolie.

Wordt ik blij van deze ingrediënten?
De hoofdingrediënten (90%) zijn rijst en mais wat natuurlijk super is, helemaal niks mis mee. Ook met de meest van de andere ingrediënten heb ik niet zo’n problemen ik bedoel weipoeder, citroenzuur, paprika extract en zonnebloemolie ook niks mis mee. Ik ben alleen iets minder blij met de smaakversterkers, er zijn hier namelijk wat tegenstrijdige berichten over of deze een schadelijk gezondheidseffect zouden kunnen hebben, dus die zijn een beetje twijfelachtig.
Maar overall vind ik de ingrediëntenlijst voor een bewerkte en voorverpakte snack best goed, ik zou dus zeggen een 8,5.

Voedingswaarde

image

Wordt ik blij van de voedingswaarde?
Ik vind de voedingswaarde ook helemaal niet slecht. 123 kcal voor zo’n zakje is best goed, het is redelijk veel en je hebt er ook echt wel genoeg aan als een tussendoortje. Verder is ook het vetgehalte prima, en super dat er maar zo weinig verzadigd vet in zit. Enige jammere héél weinig vezels (je hebt 30-40g per dag nodig) en te veel zout, 11% van je dagelijks aanbevolen hoeveelheid vind ik toch wel veel voor een tussendoortje.
Overall vind ik de voedingswaarde best ok, en zou ik het een 7 geven.

Hoe smaakt het?
Wat me het eerste opvalt is de textuur van de wafeltjes ze zijn heerlijk krokant en luchtig, heel erg lekker. In eerste instantie vind ik de smaak een beetje tegenvallen, je proeft het niet echt. Maar later begin ik wel de zoete smaak te proeven en nog later, meer in de nasmaak proef je ook echt een beetje de chilli, niet heel pittig, maar wel een beetje. Enige nadeel? de wafels blijven wel tussen je kiezen hangen…
Maar overall vind ik de combinatie van textuur en smaak erg lekker en zou ik het een 8 willen geven.

Conclusie
Voedingswaarde en ingrediënten zijn best ok.
Smaak erg lekker, zeker een aanrader!
Totaal cijfer:    8

En heb jij deze al eens gehad? Wat vond je ervan?
Of andere smaken Snack a Jacks?
Nog ideeen voor volgende week?

3 Responses

 1. Haai!

  Ik heb een beetje een snack a jack verslaving en vind ze allemaal lekker behalve de chocolade versie. De sweet chilli ken ik nog niet maar wil die wel gaan proberen.
  Overigen hebben modifast en zonnatura ook iets dergelijks! Misschien ook leuk op te proeven?! Zonnatura zal ook minder rotzooi bevatten.

  Ik heb zojuist overigens ontdekt dat sneetje roggebrood met een heel klein beetje boter en kaneel extra lekker wordt als hij 20 sec in de magnetron is geweest… even aflaten koelen dan wordt hij wat steviger. Ook lekker om daarna en stukjes aarbei/ peer/ banaan op te doen.

  groetjes Eef

 2. rijstwafel + speculaaspasta = winning combo!

  Dit product ben ik nog nooit tegengekomen. Waar vind je die?

 3. @ Eef,
  Ik heb die van de zonnatura wel eens gehad best lekker, maar minder smaakjes en op basis van soja. Maar ik kijk net op de site van zonnatura en ze hebben ze volgens mij niet meer in assortiment.
  Dat van dat roggebrood klinkt echt lekker, beetje a la ‘cinnamon toast’ wat ze in de VS doen een boterham met boter, suiker en kaneel besmeerd in een pan bakken.

  @ veggie voor 2
  Dat klinkt echt super lekker :)
  Heb net ff gegoogled, Snack a Jacks worden niet verkocht in Belgie, in NL liggen ze bij de beschuiten e.d.

Leave a Reply