Roze Prinsessencakejes

posted in: Cake, Cupcakes en Muffins, Snacks | 4

Sorry voor mijn afwezigheid gister, ik voelde me niet zo lekker, de Wist Je Dat Woensdag houd jullie tegoed voor volgende week…

Dit weekend was de communie van mijn nichtje en ik had beloofd cakejes voor haar te maken. En tja wat moet dat zijn voor een meisje van 8? Natuurlijk roze en prinses!

En toen ik dit recept zag, heb ik het meteen bij mijn favorieten gezet, omdat ik wist dat het perfect was voor deze gelegenheid.

Maar ik wilde geen roomkaasglazuur, omdat kinderen soms lastig kunnen zijn en ik bang was dat mijn nichtje het glazuur niet zou lusten. Dus na even gekeken te hebben op Google kwam ik op een recept van allrecipes.com (echt goede site als je een recept nodig hebt), dat door heel veel mensen als goddelijk werd beschreven… En dat bleek ook zo te zijn, dus laat je niet weerhouden door de redelijk lange maaktijd.
En het eindresultaat is prachtig (al zeg ik het zelf)

Roze Prinsessencakejes mét Roze Frosting

Roze Prinssessencakejes (17)
Roze Prinssessencakejes (20)
Roze Prinssessencakejes Roze Prinssessencakejes (5)Roze Prinssessencakejes (4)

Klik op de foto  om beter te zien!

Nodig voor cakejes:

  • 150g boter
  • 155g suiker
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 170g zelfrijzend bakmeel
  • 3 eieren
  • 50g bosvruchtenhagel
  • evt. 2 druppels rode voedingskleurstof.

Hoe maak je de cakejes:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en zet 12 papieren cakevormpjes in een muffinvorm.
  2. Klopt de suiker en boter met een mixer totdat het mengsel licht en luchtig is geworden.
  3. Voeg de eieren één voor één toe en mix tussendoor telkens totdat het ei goed opgenomen is. Klop na het laatste ei vijf minuten, totdat het mengsel heel luchtig is.
  4. Schep het zelfrijzend bakmeel door het beslag, totdat het goed gemengd is.
  5. Schep de vruchtenhagel en eventueel de kleurstof door het beslag.
  6. Vul alle vormpjes tot 3/4.
  7. Bak 20-25 minuten, totdat ze goudbruin en stevig zijn.
  8. Laat 5 minuten in de vorm afkoelen en daarna verder op een rooster.

Nodig voor Luchtig & Romig Frosting:

  • 125ml melk
  • 1 el bloem
  • 70g boter, zacht
  • 100g poedersuiker
  • 1/2 tl vanille extract
  • 2 druppels rode kleurstof

Hoe maak je de frosting:

  1. Doe de melk en bloem in een steelpannetje en roer goed, zodat het goed gemengd is.
  2. Zet het pannetje op medium vuur en breng aan de kook, terwijl je de hele tijd roert. Laat het mengsel een paar minuten pruttelen, totdat het heel dik is. Laat melkmengsel helemaal afkoelen.
  3. Klop de boter en suiker met een mixer 4 minuten, totdat het heel licht en luchtig wordt.
  4. Voeg het vanille-extract toe en mix nogmaals 2 minuten.
  5. Voeg nu de helft van het melkmengsel toe en mix nogmaals 4 minuten.
  6. Je bent nu bijna klaar, voeg de rest van het melkmengsel en de kleurstof toe en klopt nog één keer 4 minuten.

Het samenvoegen:

  1. Spuit het glazuur met een spuitzak op de cakejes
  2. Garneer! Ik heb zilveren parels, vruchtenhagel en gekleurde suiker gebruikt, maar laat je verbeelding de vrije loop!

Geeft 12 cakejes met glazuur :)
Bewaar de cakejes wel in koelkast, anders word het glazuur heel zacht (heb ervaring ;))

4 Responses

  1. Origin

    Oeh, die cakejes zien er werkelijk koninklijk uit! Mjammm…

    Dit is een geweldig recept voor mijn eigen kleinegrote keukenprinses -oudste dochterlief- om uit te proberen–> cakejes maken èn opeten zijn haar grootste passie. Bedankt voor het recept!

  2. Anonymous

    Heb geen dochter, maar een blauwe variant (of welke kleur dan ook) kan ook natuurlijk. Bedankt voor het recept van de frosting. Heb al vanalles geprobeerd, maar niks is echt lekker. Ga dit ook eens proberen.
    Gr. Marieke (vannoodzaaknaarhobby)

  3. cakeje van eigen deeg

    wat leuk dat ik voor inspiratie kan zorgen!! ik moet zeggen dat ik de ‘naakte’ cakejes direct herkende :) super leuk om mijn creaties door andere gemaakt te zien worden!

  4. Marike

    Wauw, wat een kleurige baksels! Leuk idee om met mijn oppaskids te maken!

    PS. Heb je je pakketje al ontvangen?

    Liefs,

    Marike

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.