Culinair Winkelen in Parijs

posted in: Ander, Restaurant Review, Review | 9

Gister heb ik het al gehad over de heerlijke restaurants in Parijs waar ik heb gegeten. Maar als echt ‘’foodie’’ heb ik ook natuurlijk culinair gewinkeld in Parijs. Ik had van te voren al een beetje gegoogled om te kijken waar leuke winkeltjes zaten in Parijs en ik ben er een aantal echt geweest en die wil ik graag met jullie delen.

La Cure Gourmande

Een snoep/koek winkel die eruit ziet alsof hij in de vorige eeuw thuis hoort. Heeft verschillende vestigingen in Parijs (zie website).

IMG_5581IMG_5572

IMG_5998
Ik kocht er aardbeien nougat, caramel en lollie in de smaak kokos, watermeloen en kersen. Heb tot nu toe alleen de lollies geproeft, maar ze waren zo lekker, de watermeloen proefde echt naar watermeloen :) Is in ieder geval de perfecte snack voor de lange treinreis terug ;)

Franc Kestener

Als je Parijs zegt, zeg je makronen. Je kunt ze overal kopen, maar wij kochten ze bij Franc Kestener op Rue Lussac in de buurt van Tuganic.
IMG_5735

Ik weet niet hoe ze ergens anders zijn, maar ik vond deze echt goddelijk! Het lichte en krokante koekje met de heerlijke zachte vulling, in één woord geweldig en als dit…
IMG_5777

Het uitzicht is als je ze eet en er een lief iemand naast je zit, dan smaken ze natuurlijk nog eens 100x lekkerder ;)
We namen overigens ananas-kokos, banaan-chocolade, appeltaart, caramel-zeezout, praline en chocolade.
Kosten 8,80 voor 6 stuks (ze kosten overal ongeveer hetzelfde, en ze zijn het waard!)

Franc Kestener
7 Rue Gay Lussac
75005 Parijs

A l’Etoile D’or

Dit winkeltje vlak bij de Sacre Coeur is ook al geweldig en vooral de eigenaresse is geweldig, ze blijft maar tegen je praten ook al snap je er helemaal niks van en ze is te excentriek voor woorden :)
Hier kocht ik bonbons met caramel avec de sel de mare, een bonbon met marsepein, een bonbon gevuld met pruim, caramel in 3 smaken (framboos, gember en citroengras) en iets waarvan ik niet weet wat het is, maar het zag er erg lekker uit (als iemand het weet, ik hoor het graag)

IMG_6029IMG_6025

A l’Étoile D’or
30 Rue P. Fontaine
75009 Parijs

Verder aten we natuurlijk nog heerlijke echte baguette van een bakker die je op elke straathoek vind en een Crepe du Nutella (verplicht om te eten in Frankrijk ;))

En tenslotte kocht ik nog iets bij La Fayette, maar daar morgen meer over…

Nog suggesties voor leuke winkels in Parijs?
Je kunt nog mee doen aan de Foodie Vakantie Swap!

9 Responses

 1. Anonymous

  Hey, hey,

  Afgelopen weekend kwam ik spontaan terecht op je blog. Ik was aangenaam verast over de grote hoeveelheid en volgens mij erg lekkere recepten.
  Zelf ben ik bijna klaar met mijn dieet en loop elke keer in de supermarkt weer tegen de snacks en tussendoortjes aan. Ik kan niet wachten om binnenkort een paar lekkere recepten van je uit te proberen.

  Het viel mij op dat je erg vaak appelmoes in een recept gebruikt. Ondertussen ben ik toch aardig nieuwschierig waarom je dit zo vaak toepast. Verder heb ik vandaag voor t appelmoes schap gestaan en wist eerlijk gezegd niet welke ik moest nemen bij de Ah. Waar gaat jou voorkeur naar uit?

  Ook viel me op dat een vaak gebruikt ingrediënt havermout is. Is dit de gemalen vorm of zijn dit brokjes?

  Alvast hartelijk bedankt, enne… Ik kan niet wachten om je recepten uit te proberen.

  Groetjes diana

 2. Anonymous

  Lekker allemaal! Krijg trek in iets lekkers van al die dingen..
  Maar een crepe met nutella…hmm dat is echt zóó lekker! <3

 3. Lies

  Wat jammer dat ik die winkels niet in Parijs ben tegen gekomen 2 weken terug =/
  Heb je die winkels ook niet in NL ergens? Of in Noord-België (zoals Antwerpen).

 4. De Bakparade

  @ Lies
  La Cure Gormonde zit ook in Brugge en Brussel. De andere zitten zitten niet in Belgie/Nederland maar macronen kun je ook in Nederland op verschillende plekken krijgen (volgens mij heeft de Bijenkorf ze zelfs…)

 5. Lies

  Macronen lijken me dan weer niet zo lekker. Wou vooral al dat aparte snoep hebben, haha.
  Maar Brugge en Brussel zijn wel een beetje te ver en daar kom ik nooit (in Antwerpen of net over de grens kom ik namelijk nog wel eens).. jammer dus. Misschien moet ik eens beter zoeken in Amsterdam naar zulk soort winkels.

 6. Lies

  Echt waar? Ik vind ze er zo chemisch uitzien namelijk altijd en dat trekt me niet zo.
  Maar ik zou er eens een moeten nemen denk ik voordat ik echt kan oordelen.

  En in die trickntreats in Utrecht ben ik al geweest laatst toevallig. Maar ik vind die winkel niks, het is daar allemaal mooier gemaakt dan het is. Er is geen bijzonder snoep te vinden in ieder geval. Het is alleen allemaal wat mooier ‘aangekleed’ en veel duurder. Je hebt er wel ook makronen, dat wel. Maar die winkel is geen aanrader om heen te gaan ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.