Pindakaas en Chocolate Chip Meringues

posted in: Koekjes, Snacks | 1

Ik heb eiwitten over wat doe ik daar mee?

Ik kan meringues (= schuimpjes maken) en dat vind the boyfriend ook heel lekker, kan ik die ook weer blij maken.

Maar gewone meringues zijn zo saai, daar kan ik niet mee aankomen op de blog…

Enter foodgawker.com

Hmmm pindakaas schuimpjes (als je het nog niet wist ik ben dol dol dol op pindakaas)

Oh Chocolate chip smaak….

Pindakaas en Chocolate Chip Meringues

IMG_6094
IMG_6099

Nodig:

  • 2 eiwitten
  • 150g suiker
  • snufje zout
  • 50g chocolade, in stukjes gehakt.
  • 50g pindakaas

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius. En bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Doe de eiwitten in een vetvrije kom (wrijf eerst in met keukenpapier met citroensap!).
  3. Zet de pindakaas één minuut in de magnetron, roer goed door en zet nogmaals één minuut in de magnetron. Je wilt goed roerbare pindakaas.
  4. Begin te kloppen met de mixer en voeg geleidelijk de suiker toe en blijf kloppen totdat de eiwitten stijf zijn, je moet de kom ondersteboven kunnen houden zonder dat er iets uitvalt.
  5. Verdeel het eiwitmengsel in tweeën en schep voorzichtig de pindakaas door het ene deel, je wilt zo min mogelijk roeren/scheppen, want het moet luchtig blijven.
  6. Schep de gehakte chocolade door het andere deel.
  7. Schep/spuit hoopjes beslag op de bakplaat.
  8. Bak 20 minuten. Zet de oven uit en laat 10-15 minuten in de oven afkoelen.

Hoeveelheid schuimpjes is afhankelijk van de grootte.
Bewaar ze in een luchtdichte doos of in de diepvries.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.