Review: Crème de Marrons de L’Ardeche

posted in: Review | 10

Zoals ik gister al zei had ik in Parijs nog iets gekocht, maar dat wou ik bewaren voor de review, namelijk Crème de Marrons Zoete Kastanjepuree.

IMG_6031

Wat?
Crème de Marrons de L’Ardeche

Waar gekocht?
La Fayette

Wat kost het?
1,65 voor 250g.

Waarom gekocht?
Omdat ik het blikje super schattig vond en ik het idee van kastanjespread wel heel erg spannend klinkt.

Hoe ziet het eruit?
Een klein blikje met een mooie opdruk. In het blikje zit een bruinige dikke puree, die wel iets wegheeft van aardappelpuree.

IMG_6037

Ingrediënten
Kastanje, suiker, gesuikerde kastanjes, water en vanille.

Word ik blij van de ingrediënten?
Ja, simpele natuurlijke ingrediënten, daar word ik altijd heel erg blij van :)

Voedingswaarde
Ik kon helaas geen voedingsinformatie vinden :(


Hoe smaakt het?

In eerste instantie moest ik opzoeken hoe je het kon eten.. Je kan het eten op ijs, op brood of gewoon zo met een lepel. Ik besloot het zo te met een lepel te eten. Toen ik mijn eerste hap nam, was ik niet overtuigt de structuur is net als die van aardappelpuree en de smaak is licht zoet, maar niet heel veel smaak. Maar toen ik meerdere happen nam begon het toch te groeien en ik begon het lekkerder en lekkerder te vinden, totdat ik de bodem van het blikje bereikte…

Conclusie
Ik vond het lekker, niet duur, speciaal en denk ik gezond..

Totaal cijfer: 7,5

Wat is het gekste dat je ooit mee terug heb genomen van vakantie? 

10 Responses

 1. Anonymous

  Pantoffels voor Moeke uit Kreta!!!

  groetjes ingrid

 2. Een potje Provençaalse kruiden van Whole Foods in California :) Gekocht om ter plaatse te koken op de camping.. De kruiden waren zo veel lekkerder dan de Provençaalse kruidenmengeling die we al eerder in de Provence kochten, dat ik het zonde vond om het achter te laten!

  In de Ardèche hebben ze trouwens ook kastanjesiroop, dat is super lekker in een glaasje frisse rosé met paar druppeltjes citroensap bij!

  Leuke blog trouwens, heel wat bakideetjes om te proberen!

 3. Die kastanjepuree heb ik ook gekocht in de Ardeche! Mijn familie vond deze voornamelijk erg lekker bij een kaasplankje terwijl ik het lekker vond als dip voor stokbrood of fruit!

  Het lekkerste dat ik ooit heb meegenomen uit een ander land dat waren de bagels uit Boston!! Eerlijk waar.. die zijn zó lekker!

  Mijn gekste souvenir, dat waren de meervallen (vissen) die ik uit de rivier had gevist in de Ardeche als elf jarig meisje. Ze waren nog erg klein en paste perfect in mijn met water gevulde colafles. Ik was altijd gek van dieren, vissen etc. Ik wist dat ze goed zouden gedijen in onze vijver. Ik heb ze de hele reis terug naar Nederland met mijn leven bewaakt, en mijn ouders maakte mij helemaal gek toen we langs de douane reden. Ze zeiden dat ik opgepakt zou worden! Met een hoofd als een boei zat ik in de auto, bang dat het echt zou gebeuren.
  Uiteindelijk hebben de meervallen jarenlang in onze vijver rondgezwommen, zijn ze flink uitgegroeid en hebben ze een geweldig leven gehad!

 4. Uit Griekenland ooit kumquats en kumquat likeur meegenomen. Echt heerlijk om sauzen van te maken!

  En ook ouzo snoepjes toen meegenomen, die waren iets minder.

 5. @ Anoniem
  Dat klinkt echt super lekker :)
  Ouzo snoepjes vind ik ook neit echt lekker klinken, maar ben ook niet zo’n drank drinker ;)

 6. Die saus is ook echt heerlijk! Vooral bij kip.

  En die ouzo snoepjes smaken precies naar dat drankje ouzo, behalve dan dat er geen alcohol in zit.
  Maar ik zelf ben ook niet zo’n drank drinker, en ouzo vind ik eigenlijk ook niet lekker smaken (en dus ook niet zonder de alcohol, aangezien ik de snoepjes vies vond).

  En over die kastanje pasta. Dat kan je ook kopen in Nederland. Ik zag het laatst in de biologische winkel. Je hebt een naturel smaak (maar 95 kcal per 100 gram) en dan een met suiker, en dan deze met vanille smaak (die was iets tussen de 200-300 kcal per 100 gram, kan me niet meer herinneren hoeveel precies, volgensmij iets van 240, maar dus ook goed te doen).

  Ben er trouwens net pas achter gekomen hoe ik mijn naam hier kan neerzetten, ipv anoniem :-P

 7. @ Lies
  Jammer dat je het niet in Nederland kan krijgen :( Maarja dat maakt het meteen ook weer lekkerder omdat je het niet zo vaak kan eten…
  Ik heb nog nooit kastanjepasta in Nederland gezien, maar ik heb ook gehoord dat je hetzelf kan maken, ik moet misschien maar eens kastanjes gaan zoeken in het bos :) Ik vind 240kcal per 100g eigenlijk nog best veel :(
  Leuk dat ik nu je naam kan zien, had je al vaker gereageerd?

 8. Ja dat is zo, maakt het meer speciaal om te eten dan ;-)

  Ik heb het ook alleen in de biologische winkel gezien eigenlijk. Maar in de biologische winkel heb je wel meer aparte dingen (en vaak ook hele lekkere!). Maar je kan het vast makkelijk zelf maken, volgensmij zijn het gewoon puur gepureerde kastanjes.
  En 240 kcal is toch niet veel? Want volgensmij is het als beleg bedoelt. En vergelijk het eens met honing (vaak 330 kcal) wat vaak toch wel als heel gezond wordt gezien. Of met appelstroop (zo’n 270 kcal). Of met pindakaas (wel 600 kcal). Of houmous (zo’n 320 kcal) bevat ook veel meer, en is ook heel gezond. Als je dit al te veel vind van kcal, dan vind je werkelijk waar bijna alles te veel ;) alleen het allermagerste als halva jam (want normale jam is ook zo’n 230 kcal) 20+ smeerkaas en magere vleeswaren zijn er dan nog te eten bijna.
  Ik had ook veel meer kcal verwacht omdat kastanje toch een noot/zaad is, en meestal zitten er in noten veel meer kcal. En omdat in de naturel pasta er van maar 95 kcal zitten, is dat wel een heel magere noot :-P
  Misschien zou kastanjebrood of saus wel smaken! haha

  En had al wel vaker gereageerd, maar nog niet zoveel, aangezien ik sinds 2 dagen ofzo deze site pas ken. Maar vind het echt een geweldige site. Met veel lekkere, gezonde en ook magere dingen ertussen.. echt iets wat ik zocht dus! Dus ben een beetje je hele site aan het afstruinen ;-)

 9. @ Lies,
  Ik heb het gewoon zo gegeten en dan vind ik het best veel. Maar inderdaad als je het als als broodbeleg eet dan valt het reuze mee :)
  Volgens mij is een kastanje geen noot maar een vrucht dan zou het wel logisch zijn dat het maar 95kcal per 100g is.
  Kastanjebrood klinkt echt super lekker :)

 10. Ik kon echt niet geloven dat een kastanje een vrucht is (sorry), dus ben het op gaan zoeken en het is inderdaad geen vrucht, maar een zaad ;-)
  (de bolster, dat groene ding om de kastanje, dat is de vrucht).
  Dus de kcal vallen dan wel érg mee voor een zaad en beleg.
  Maar je hebt wel gelijk, als je het zo eet dan is het wel té kcalrijk ja.

Leave a Reply