Review Dinsdag: Organix Goodies Fruitsticks Banaan

posted in: Review | 13

Wat?
Organix Goodies, Biologische fruit sticks Banaan

Waar gekocht?
Jumbo

Wat kost het?
In opruiming 1 euro voor 5 sticks, normaal 2,15.

Waarom gekocht?
Omdat ik het al heel lang wou uitproberen, maar ik het normaal veel te duur vond en 1 euro dat is beter…
Ik wou het heel graag uitproberen, omdat dit een merk is dat gezonde snacks maakt voor kinderen en ik het vermoedde had dat het niet alleen maar doet alsof het gezond is, maar dat het ook daadwerkelijk gezond is.

Hoe ziet het eruit?
Een klein doosje in vrolijk geel, maar op de voorkant een vrolijke tekening. Verder staan er op de voorkant heel veel ‘’claims’’: geen suiker, geen kleur en smaakstoffen, geen conserveermiddelen, 100% biologisch. In het doosje zelf zitten 5 kleine zakjes met daarin de bruinige reepjes.

IMG_5351

IMG_5353
 
Ingrediënten
70% biologisch gedroogde dadel, 30% biologisch gedroogde banaan, <1% Biologische rijstebloem, 0% Junk. (om dat laatste moest ik wel heel hard lachen :))

Word ik blij van de ingrediënten?
Ja ik word best heel erg blij van deze ingrediënten, een snack met maar 2 ingrediënten, die allebei fruit zijn, het kan eigenlijk niet beter dan dat…
Ik wil dan ook mijn eerste 10 uitdelen!

Voedingswaarde

image

Word ik blij van de voedingswaarde?
Net als de ingrediënten word ik ook heel erg blij van de voedingswaarde.
45 kcal voor 1 reepje is heel erg weinig, maar als je het als tussendoortje zou willen eten kun je er ook twee nemen, dan heb je meer dan een standaard mueslireep (20-25gram) en qua calorieën zit je nog steeds goed voor een tussendoortje. De hoeveelheid suikers in deze reepjes is aan de hoge kant 9 gram is redelijk wat, maar het is zijn wel de suikers die van nature in het fruit aanwezig zijn, dus dan heb ik er persoonlijk veel minder problemen mee.. Geen vet en geen zoet, super! Vezels vind ik wel redelijk laag voor iets wat alleen van fruit is gemaakt.
Overall zijn de voedingswaarde erg goed, jammer dat er niet bij vermeld is welke vitamine en mineralen erin zitten, dit had ik wel eens willen vergelijken met zeg een liga. Maar ik zou de voedingswaarde een 8,5 willen geven.

Hoe smaakt het?

In eerste instantie wist ik niet zo goed wat ik moest verwachten, ik bedoel het is alleen dadel en banaan! Maar toen ik erin beet was ik aangenaam verrast het is zacht, maar niet te zacht en het is heerlijk zoet door de banaan denk ik. Ik was een beetje bang dat het gewoon als een gedroogde dadel zou proeven, maar het proeft echt duidelijk anders, maar in ieder geval wel heel erg lekker. Aan de structuur moest ik wel even wennen het is niet echt iets wat ik eerder had gehad. Maar overall echt heel erg lekker :) Ik geeft het een 8!

Conclusie
Ik vind dit echt een super product, gemaakt van goede, eerlijke, gezonde producten wat ook leidt tot een goede voedingswaarde. Het enige grote probleem vind ik de kosten, een pakje van 150 gram kost 2,15 dat is veel geld voor veel mensen en ik denk dat ik het zelf stukken en stukken goedkoper zou kunnen maken (ik heb ook als noten dadel repen gemaakt, is toch beetje hetzelfde idee)…

Totaal cijfer: 8

 

13 Responses

 1. Anonymous

  Klinkt wel lekker die repen.

  kijk uit dat je niet door slaat in het healthy living en voedingswaardes checken.

 2. Leuk! Dit ga ik ook eens proberen!

 3. zo fijn dat dit merk nu ook in NL te krijgen is! de ABCkoekjes zijn ook lekker & goedgekeurd door een kleuter hier thuis. enig nadeel daarvan is dat er wel heel veel in 1 zakje zitten. genoeg om te delen zeg maar ;-)

 4. Organix heeft ook wortel zoutjes, lijken op chipitos maar veel beter. En ook erg lekker, wel minder zout.

  Ik ben wel weg van de organix producten eigenlijk, jammer dat ze zo duur zijn!

 5. Klinkt goed. Gezien de prijs nodigt het wel uit om een eigen versie te maken.
  Leuk die reviews btw!

 6. Ik heb de andere varianten geprobeerd, nl.
  De fruitstix met appel en dadel + de granenreepjes, zowel die met worteltjes als die met framboos en appel.

  Ook de ingrediëntenlijst sprak me enorm aan.

  Maar uiteindelijk geniet ik meer van een echte medjool dadel dan van zo’n voorverpakt fruit stickje. Ik vond het fruitstickje erg klein, daar ben ik echt niet mee gevuld, maar wel leuk als je zin hebt in natuurlijke zoetigheid.

  Die granenreepjes (heb enkel nog maar de framboos geprobeerd) zijn wel heel bijzonder.
  Ik eet wel liever de Granovita repen.

  Leuk wel als je je kindjes wat gezondere tussendoortjes wil laten eten!

 7. Hmm ik zou ze graag willen proberen.. alleen kan ik ze niet vinden in de supermarkt :(. Wij hebben hier alle supermarkten in de buurt behalve een Jumbo. Balen!

 8. @ Hiskia, de koekjes wil ik ook wel eens proberen, maar ik zou ze ook zelf kunnen maken… ;)

  @ Myllien
  Die zoutjes lijken me echt super lekker, had vandaag even gekeken, maar ze hadden alleen iets met mais :(

  @ Veggie Vallie
  Ze lijken echt super veel op mijn dadel-noten repen, maar dan zonder dadels.

  @ Tine
  Ik ben het helemaal met je eens hoor. Mejool dadels is gewoon snoep uit de natuur…
  Ik heb nog nooit van granovita gehoord is dat een natuurvoedingswinkel merk?

  @ Marike
  Ze hebben ze ook bij de Hoogvliet en C1000 (tenminste waar ik woon ;))

 9. Granovita is inderdaad een merk dat je meestal in natuurvoedingswinkels tegenkomt. Die repen ervan vind je in elke natuurwinkel in Gent.

 10. Volgens mij lijkt dit er een beetje op. Ik kwam op deze site via een kindertractatie op tastespotting.com, maar weet nu niet meer welke dat waren.

 11. Bij de Xenos nu 99 cent per stuk!

Leave a Reply