Review Dinsdag: Wasa Crisp & Fruit

posted in: Review | 8

Weer een review vandaag… Hebben jullie nog ideeën voor dingen om te reviewen? Want mijn inspiratie begint een beetje op te raken :(

Wat?
Wasa Crisp & Fruit Aarbei

Waar gekocht?
Gratis gekregen om uit te proberen bij de Albert Heijn

Wat kost het?
Normaal: 1,99 voor één bakje (maar ik heb ze ook bij de Xenos gezien voor 1 euro)

Waarom gekocht?
Gekregen, maar ik had het al langer op mijn verlanglijstje staan om uit te proberen. Omdat het fruit is dat makkelijk mee te nemen is en makkelijk te eten :)

Hoe ziet het eruit?
Een plastic bekertje met karton eromheen. Het bekertje bevat een soort vruchtenmoes, in de deksel van de beker bevind zich het Crisp gedeelte oftewel een soort cornflakes mix en een (erg wankel) lepeltje. De nie
IMG_6109
Ingrediënten

Ik kon de ingrediënten van de aardbeien variant niet vinden, maar wel van de perzik en banaan variant en ik neem aan dat die ingrediënten bijna hetzelfde zijn…
IMG_6107
Word ik blij van de ingrediënten?
Hmmm…. Wat me ten eerste opvalt is dat het de smaak perzik, banaan is en appelpuree ingrediënt één is, wat dus wil zeggen dat er meer appelpuree in zit dan perzik of banaan. En dat vind ik jammer. Het zou dus eigenlijk appelpuree met perzik en banaan moeten heten. Maar dit is helaas een welbekend trucje want: appels zijn veel goedkoper dan ander fruit. De ingrediënten van de puree, vallen me alles mee, eigenlijk alleen maar natuurlijke ingrediënten, alleen fruit…. Super dus.
Het granenmengsel is qua ingrediënten iets minder goed, maar de eerste ingrediënten zijn goed allemaal verschillende granen en ook nog eens volkoren super! Minder vind ik de emulgator, maar die zijn helaas nodig om product houdbaar te houden. En ik snap het rozemarijn extract niet…
In totaal ben ik erg tevreden met de ingrediënten: 8

Voedingswaarde
IMG_6105
Word ik blij van de voedingswaarde?
Ik vind de voedingswaarde op het eerste gezicht erg goed. Calorieën 120 voor een redelijke grote portie voor een snack (het is in totaal 125 gram, in vergelijking tot een mueslireep van 25g!) is heel goed.
Er zitten wel redelijk veel suikers in dit product, nu zijn dit met name suikers uit het fruit, er zit alleen toegevoegde suiker in de cornflakes. Het zijn dus niet de vrije suikers waarvan aangeraden word om er minder van te eten. Het vet percentage is heel laag. Zout heel laag. Heel goed. Ik vind het alleen jammer dat het vezelpercentage redelijk laag is, terwijl het toch bijna geheel uit fruit en volkoren granen bestaat…
Totaal: 8

Hoe smaakt het?
Ik neem een hapje met het bijgeleverde kleine plastic lepeltje…

Jham die fruitmoes is heel erg lekker…
Er zitten stukjes bosbessen in…
Het proef fris, een beetje zoet, een beetje zurig… Lekker
De granen zijn niet echt geweldig, wel een beetje krokant, maar smaak is niet echt lekker :(
En ze blijven tussen je tanden plakken

Conclusie
De voedingswaarde en ingrediëntenlijst zijn erg goed voor dit product. De smaak van de moes is heel erg lekker :). Het is handig om mee te nemen, er zit zelfs een lepeltje bij! Enige nadeel? De prijs 1,99 is veel geld voor een snack…

Totaal cijfer: 7,5

Wat denk jij? Word dit een hit of verdwijnt het binnen een paar maanden uit de winkels?

Het feit dat het gratis word uitgedeeld bij de AH en dat het nu al bij de Xenos te krijgen is, voorspelt volgens mij weinig goeds…

8 Responses

 1. Vooral de aanwezigheid in de Xenos doet me vermoeden dat dit een laatste stuiptrekking is voor dit produkt.
  Ik vraag me ook af wat de beoogde doelgroep is. Echte gezondheidfreaks/extreem bewuste consumenten kopen het niet (plastic bakjes, veel verpakking), mannen kopen het niet (ik zie de mijne in ieder geval niet zitten met zo’n bakje en hij is niet eens echt een soort holbewoner ;) ), en gezinnen met (kleine) kinderen zie ik dit ook niet snel kopen voor al hun kroost (a 1,99 duur!!). Misschien is het een produkt voor meisjes die ernaast een blikje Cola light wegtikken terwijl ze naar The Hills kijken?
  Persoonlijk zou ik het niet kopen omdat het me een beetje aan cornflakes in jam doet denken en dat lijkt me echt geen lekkere combinatie!

 2. Het klinkt als een leuk idee en een gezond tussendoortje, maar inderdaad, twee euro? Goede review!

 3. Hé, ik heb dit net ook aangekocht, ook in de andere smaak met mango, banaan en perzik.
  Ik deel m’n ervaring ook nog wel, maar alvast bedankt voor de voorproeverij!
  Ik was sowieso niet van plan om de granen die erbij zitten te gebruiken. Ik ga er wat boekweit doordoen. Vind die granen er niet echt fris uitzien…

 4. Anonymous

  euhm, ik zal dan wel heel ouderwets zijn, maar mijn kinderen krijgen altijd fruit mee voor tussendoor. Mijn man en ik nemen zelf ook fruit mee. Ik moet zeggen; een appel verveelt nooit.

  groetjes Liesbeth

 5. @ Liesbeth, helemaal niet ouderwets hoor, bij mij gaat ook elke dag een appel mee. En een goede appel is echt heerlijk :)

  @ Tine
  Die granen smaken echt nergens na, dus goed idee om ze niet te gebruiken!

  @ Minous
  Je hebt helemaal gelijkt wat betreft die doelgroepen is idd voor the Hills meisjes ;)

 6. Weet je hoeveel appels je kunt kopen voor € 1,99? ;-) Qua voedingswaarde zal het nooit kunnen tippen aan vers. En inderdaad al dat afval is voor mij een goede reden niet eens te kijken naar dat soort producten.

 7. Heyy,

  Ik vind de reviews altijd geweldig leuk om te lezen dus hierbij wat inspiratie!

  – de producten voor op brood (voornamelijk jam) van Menz&Gasser (verkrijgbaar bij em-te) Vind de 100% jam zelf erg lekker, en ze zijn volgens mij gemaakt van natuurlijke/gezonde ingredienten
  – De producten van N.A. (nature addicts). Maar die zijn misschien wat moeilijk verkrijgbaar
  – Laatst zag ik bij Albert Heijn een soort zakjes met gepureerd fruit ‘voor onderweg’. Het stond in de koeling bij de verse sappen. Ziet eruit als een doorzichting knijpzakje (per 2) met een felgekleurde drab met pitjes e.d. (fruit dus). Ik was erg benieuwd maar heb ze laten staan. Koelkast zit nog vol genoeg :)
  – Wat ik ook al maanden overal tegenkom zijn die mueslirepen van Eat Natural. Ze zien er zo lekker uit, maar heb nog nooit naar de voedingswaardes gekeken eigenlijk. Ben over het algemeen niet zo’n fan van de voedingswaarde dat soort repen..

  Hopenlijk zit er iets leuks voor je tussen!
  Groetjes, Yola

 8. Ik vond het echt heel smerig!!
  Een vies prutje voor babies is het eerder… en veel te duur ook.

Leave a Reply