Vegetarische eten in Parijs

posted in: Ander, Restaurant Review, vegan | 3

Ik ben weer terug uit Frankrijk/Parijs en het was heerlijk :)
De eerste paar dagen was super mooi weer en heb ook lekker kleurtje gekregen, in Parijs was het weer wat minder, geen regen, maar minder warm en veel wind. Maar dat doet natuurlijk niks af en hoe mooi Parijs en al zijn monumenten zijn :)

Maar Frankrijk is natuurlijk ook bekend om zijn heerlijke eten: Coq au Vin, Boeuf Bourgion, baquettes…. Tja niet echt vegetariër vriendelijk…
Maar het is echt mogelijk om heerlijke vegetarisch te eten in Parijs.. Ik heb in twee vegetarische restaurants gegeten en ze waren allebei heerlijk!

Dag één – Le Potager du Marais

Een heel klein schattig vegetarisch én biologisch restaurantje met heel veel vegan en glutenvrije opties én een hele vrolijke en aardige eigenaar en serveerster.

Het menu (met heel duidelijk glutenvrij en vegan aangegeven)
IMG_5522

IMG_5521

Wij namen als voorgerecht de champignon paté en de uiensoep. Ik was zelf niet zo’n fan van de champignon pate, het was heel erg gekruid, maar ik proefde niet echt de champignons, de structuur was wel heel goed, heel paté achtig ;)
De uiensoep was echt heerlijk! Zoals een uiensoep hoort te proeven, met een diepe rijke smaak en heerlijke dikke laag emmenthaler erboven op. 
IMG_5526IMG_5529

Als hoofdgerecht namen we de Quino-Tofu-Groente Burger met champignonsaus en de Seitan Bourguignon geserveerd met gebakken aardappel (hoewel je ook quinoa of rijst kon kiezen).
De seitan Bourguignon, was in één woord geweldig. Ik had nog nooit seitan gehad, dus ik was helemaal overdonderd door de malse en sappige smaak, de structuur lijkt zoveel op vlees dat het bijna een beetje eng word. En de smaak van de saus was ook heerlijk, hele diepe, herfstige smaak. Echt heerlijk.
De quinoa-tofu-groente burger was ook heerlijk, zo hoort een groenteburger te zijn, stevig en met een bite en niet zoals de vaak soppige burgers in de winkel…
IMG_5532IMG_5534

Wij namen geen toetje, maar er was ook in toetjes heel veel keuze en heel veel gebak (ook vegan en glutenvrij) om uit te kiezen.
En wat koste het? Een menu (voor, hoofd, na) was 26 euro. De voorgerechten waren tussen de 5-9 euro en de hoofdgerechten rond de 15 euro. En we kregen een gratis 2 flessen water bij het eten!

Als je in Parijs bent, dan is dit restaurantje zeker een aanrader, één tip het is wel slim om te reserveren, wij gingen op woensdag en toen was het zelfs super druk…

Le Potager du Marais
22-24 Rue Rambuteau
75003 Parijs
0142742466

Dag 2 – Tugalik

Op de tweede dag aten wij bij Tugalik wederom een restaurant met veel vegetarische en biologische opties, hoewel je bij een paar gerechten er ook voor kon kiezen om kip in plaats van tofu te nemen (ik vond wel mooi dat er stond dat je de tofu kon inruilen voor kip, normaal is het altijd andersom ;)).

Geen foto van het menu, want dat stond op grote schoolborden op de muren geschreven, wat een beetje onhandig was, want het was alleen in het Frans en ook nog eens heel onduidelijk geschreven. Maar we kwamen eruit en namen als voorgerecht een tapasplankje en de gazpacho.
Op het tapasplankje lag een rauwe loempia (knapperig en fris), mozerella met meloen (beetje saai), crostini met groentenpuree (lekker!), meloensoepje met kruid dat we niet terug kon brengen maar gember bleek te zijn (super duper lekker, we hebben het kommetje zo’n beetje uitgelikt!) en komkommer-yoghurt mengsel met gebakken tofu (lekker!)
En de gazpacho was zoals een gazpacho moest zijn, fris, cool met een beetje pittige smaak :)

IMG_5744IMG_5743

Als hoofdgerecht namen we een curry van kokosmelk met allerlei groenten, tofu en aardappel met quinoa erbij én een grote salade met taboullé en een stuk hartige groentecake.
Dit was ook weer heel erg lekker, de curry was romig en pittig en de tofu was heerlijk (wat heel moeilijk is met tofu), alleen vonden we de manier van serveren vreselijk, je moet de quinoa van je bord in de kom scheppen, gewoon niet handig.
De salade was ook heel erg lekker. De taboulle goed gekruid en de cake heerlijk van smaak en erg sappig (ik denk dat er ei in zat).

IMG_5750

IMG_5747

Wederom geen toetje hier, wij hadden iets veel beters… (maar daar morgen meet over).

Wat kostte het? De prijzen waren hetzelfde als bij Potager du Marais, voorgerechten 5-8 euro, hoofdgerechten rond de 16 euro en een menu voor 26 euro. En wederom gratis water!

Tugalik heeft overigens ook een zelf-service vestiging die alleen overdag open is, met sandwiches, broodjes en soep.
Reserveren is niet nodig, er was nog genoeg plek toen we kwamen… 

Tugalik
4 Rue Toullier
75005 Parijs

Overall hebben we dus supergoed gegeten in Parijs, zo zie je maar dat met een beetje internet onderzoek vooraf je overal lekker kan eten (had ik ook voor Venetië gedaan!)

Je kan nog altijd meedoen aan mijn Summer Foodie Swap tot 15 juli kun je je opgegeven. Ik heb in ieder geval heel erg lekkere dingen meegenomen uit Parijs!

@ Bo, je had je opgegeven, maar nog geen adres gemaild, zou je dat willen doen?

3 Responses

 1. Bo

  Hee Inge,

  leuke post! Klinkt alsof je het naar je zin hebt gehad in Frankrijk!

  Ik heb je mijn adres gemaild!

  Groetjes, Bo

 2. Ineke

  Wat een lekkere dingen allemaal, ik krijge er helemaal honger van. Best wel grappig trouwens geen foto’s van de omgeving maar van het eten. :-)
  Jaaaaa, seitan is geweldig. Zeker als je het zelf maakt van glutenmeel. Uit potjes is het duur en smaakt ook nog eens minder lekker. Je kunt het de smaak meegeven die je wenst. Ik heb dit product pas ontdekt en ben helemaal om.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.