Gezonde snacks, deel I

posted in: Ander, Snacks | 7

De eerste kinderen zijn vandaag weer begonnen met school en veel volwassen zullen immiddels ook al weer begonnen zijn met werken (ik heb lekker nog vrij tot 5 september :P).

En dat zette me aan het denken, als ik denk aan mijn oppaskindjes en wat ik daar in de kasten zag liggen is de gemiddelde snack voor kinderen niet echt gezond, denk aan Dora Koekjes, suikerige Spongebob drankjes etc. Terwijl snacken gezond én leuk kan zijn, dus wil ik jullie de komende vier weken een aantal ideeen geven.

Fruit, waarschijnlijk de gezondste snack ooit, maar het is niet echt leuk om te eten, toch?

Probeer het eens zo:

IMG_6292

Snijd meloen in stukjes, steek er een cocktail prikkertje in en vries in. Haal 10 minuten voordat je het wil eten uit de diepvries en je heb een heerlijke frisse, zoete en gezonde snack. Kan met elke soort meloen…

IMG_6296

Maak een armband of ketting van druiven, rijg een draad met behulp van een naald door de druiven en leg er een knoop in. Nog leuker als je witte en blauwe druiven afwisselt. Of steek een hele rits druiven op een lange satéprikker. Nog lekkerder als je ze invriest en wederom 15 minuten voor eten uit de diepvries haalt.

Banaanijs (20)

Maak bananenijs, ijs eten was nog nooit zo gezond!

 

7 Responses

 1. ook leuk is deze:http://quick-dish.tablespoon.com/2011/03/15/double-rainbow-pancakes-double-rainbow-recipe/
  ik maak die regenboogfruitsateetjes wel die zijn altijd zo op :-)

 2. Bananenijs, Och joh, dat ziet er lekker uit. Ik moet toch maar snel overgaan tot de aanschaf van een blender.

 3. Wat een leuke ideetjes om (kinderen) gezond te (laten) snacken!

 4. Ja er zijn zovelel lekkere mogelijkheden met blender.Uitstekende keuze hier:)

 5. Of koop kleine suiker oogjes en maak kleine fruit beestjes :) (die suiker oogjes zijn zo klein, dat is niet echt de moeite)

 6. Ziet er lekker uit!
  Af en toe een ‘ongezonde’ snack moet ook wel kunnen ;) (ik ben zelf ook verslaafd aan cake – zelfgemaakt wel nog altijd gezonder als gekocht natuurlijk)

 7. Anonymous

  zo’n druivenketting lijkt me wel een leuke tractatie! Voor mijn kids hoef ik zoiets echt niet te doen………… Die zijn dol op fruit. Bij ons geen dorakoekjes of spongebobsapjes.
  groetjes Liesbeth

Leave a Reply