Gezonde Snacks, deel II

posted in: Snacks | 3

Vorige week heb ik jullie al wat ideeën gegeven voor gezonde snacks en deze week nog meer ideeën.

Ik weet niet of ik de enige ben, maar ik vind het altijd heel erg leuk om van heel veel verschillende dingen een beetje te hebben. Dat zal ook wel de rede zijn dat ik zo dol ben op tapas en ik zo’n vreselijk iemand die altijd gerechten wil delen in restaurants ;).

Nu dacht ik, als je kinderen iets gezonder wil geven, is het een goed idee om het te combineren met iets wat ze erg lekker vinden…

En toen kwam het idee voor een snack-plateau.

Neem 3 (of meer) kleine bakjes (ik gebruikte papieren cake vormpjes) en verdeel er verschillende gezonde en lekkere dingen over. En je kan hier zoveel kanten mee op…

Zoet

IMG_6368

Hartig

IMG_6370

Andere ideeën:

 • Stukjes chocolade
 • Ander gedroogd fruit: dadels, vijgen, rozijnen etc.
 • Handje cruesli
 • Mini-koekjes
 • Hartig koekje
 • Cherry tomaatjes, wortel, bleekselderij met een beetje dip of hummus.
 • Paar snoepjes
 • Stukjes fruit
 • Bessen
 • Druiven
 • Aardbeien

3 Responses

 1. Altijd goed eraan te denken iets avn deze snackas te hebben.En liefst ergens dichterbij dan d ereep chocolade;)

 2. Grappig, vroeger kregen m’n zusje en ik altijd een bakje lekkers van onze oppas. Daarin had ze dan verschillende soorten fruit gedaan, een paar nootjes en ook altijd één of twee snoepjes. Zo in cupcake bakjes vind ik het er trouwens ook nog eens leuk uit zien!

 3. @ Selma

  Wat een goede oppas ;)

Leave a Reply