Review: Frutina Real Fruit Snack

posted in: Review | 15

 

Wat?
Frutina Real Fruit Snack Apple and Stawberry

Waar?
Tuinen

Wat kost het?
0,19 cent voor 1 reep van 15 gram, normaal zijn ze duurder, maar liep bijna over de houdbaarheidsdatum heen.

Waarom gekocht?
Het kostte maar 19 cent dus kon moeilijk een buil vallen, maar het leek me ook erg lekker; ik dacht gedroogde aardbeien en die zijn lekker :)

Hoe ziet het er uit?

Een smalle rode verpakking met op de voorkant getekende aardbeien. Op de achterkant niks bijzonders, alleen de voedingswaarde en ingredienten.

IMG_6376
IMG_6380

Ingrediënten
Appel (86%), aardbeien puree (14%)

Word ik blij van de ingrediënten?
Maar 2 ingrediënten en allebei zo natuurlijk als maar kan? Kan niet veel beter als dat toch? Enige jammere is weer, waarom moeten bedrijven altijd suggereren dat het aardbeien is en dan vervolgens er meer appel dan aardbeien in stoppen, beetje jammer. (p.s. ik weet ook wel dat dit is omdat appels zo goedkoop zijn en aardbeien zo duur, maar toch).
cijfer: 9,5

Voedingswaarde

Per 100 gram:
1210Kj, 1.9g eiwit, 61.9g koolhydraten, 1.1g vet, 12.2g vezels.

Dus per reep:
182Kj (43kcal), 0.3g eiwit, 9.3g koolhydraten, 0.2g vet, 1.8g vezels.

Word ik blij van de voedingswaarde?
Ik vind het hele goede voedingswaarde voor een tussendoortje. Kcal zijn goed, vet is goed, vezels zijn goed. Enige nadeel is dat er veel koolhydraten en dus heel veel suikers inzitten, maar omdat het hier om natuurlijke suiker gaat ben ik geneigd om me er minder zorgen om te maken. Omdat bij suikers uit vruchten er samen met die suikers ook nog een heleboel goede stoffen meekomen zoals vitamine en mineralen, bioactieve stoffen en vezels.
Cijfer: 9

Hoe smaak het?
Het smaakt heel goed :) Veel beter dan ik had verwacht. De textuur is stevig en een beetje kauwerig, een beetje zoals een winegum. En de smaak is erg verrassend, het is een beetje zoet, maar ook een beetje zurig en je proef zeker weten te aardbei! Echt heel lekker :)
Conclusie: 9

Conclusie
Lekker, gezond, goede ingrediënten. Ik ben fan :)

Totaal cijfer: 9.0

p.s. heel frapant, frutina is ook de fabrikant van slush puppies, je weet wel zeer felgekleurde, zeer chemische drink ijsjes :S

15 Responses

 1. Met een voedseldehydrator kun je zoiets gemakkelijk zelf maken :-)

 2. Sonyanijntje

  Je schrijft dat je het jammer vind dat ze iets ‘aardbei’ noemen en er vervolgens in verhouding maar weinig van in het product stoppen. Maar waar je (behalve de kostprijs) ook rekening mee moet houden is de smaak! Vergelijk bijvoorbeeld ook een banaan en een peer. Verwerk een banaan (in een smoothie bijvoorbeeld) en die proef je overduidelijk, ook als je er nog ander fruit bij doet. Maar doe je een peer erbij, die proef je bijna niet. Omdat die zachte smaak wordt ‘overstemd’ door andere smaken. Zelfde bij appel en aardbei; appel heeft helemaal niet zo’n sterke smaak en daar heb je meer van nodig, wil je het goed kunnen proeven. :)

 3. Boeiend, maar zoals dingske zegt, dat lijkt sterk op ‘fruitleder’ (fruit leather). Zie:
  http://www.google.be/search?hl=nl&cp=13&gs_id=1d&xhr=t&q=fruit+leather&pq=fruit+leather&gs_sm=&gs_upl=&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&biw=1173&bih=612&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi
  Maar wel handig om eens op zak mee te nemen, zo in verpakking.

 4. Ben benieuwd wat het zonder korting kost, kun je dat voortaan in je review vermelden?

 5. Hey Irene.
  Ze kosten normaal 0,79 euro per reep bij De Tuinen.
  Check site: http://www.detuinen.nl/snoep-en-snacks/fruitina-fruitsnack.html

 6. @ Dingske,
  Ik wil graag een dehydrator, maar die zijn zo duur :S

  @ Sonyatijn,
  Zoals jij het omschrijft blijft het een kwestie van financieen je stopt er heel veel appel in omdat je dat toch niet proeft en je maar weinig aardbei hoeft te gebruiken.

  @ Tine
  Ik heb wel eens foodleather proberen te maken in de oven, maar dat moet zo lang in de oven dat je de kosten er bijna niet uit haalt.

  @ Irene,
  Excuses ik had het snel meegenomen, lag in een mandje bij de kassa…

  @ Tine
  Tnx voor het antwoord :)

 7. Ziet er lekker uit! Hadden ze ook andere smaken?

  Liefs,

  Marike

 8. Ik droog vaak appeltjes in de oven en dan leg ik ze er in als ik iets anders heb gebakken en laat ik de oven gewoon afkoelen met de appelschijfjes met citroen erin. Scheelt behoorlijk in de tijd dat je de oven ‘onnodig’ aan moet zetten.
  Kun je zo’n dehydrator niet goedkoop op marktplaats op de kop tikken? Het lijkt me typisch een apparaat dat mensen in de weg vinden staan in de keuken (jij niet natuurlijk aangezien jij het vast wel gaat gebruiken maar ik bedoel meer mensen die van de impulsaankopen zijn of die zoiets gekregen hebben als cadeau.)

 9. @ Marike,
  Ze hadden ook iets van bosbessen (de site van Frutine ligt eruit dus ik kan het niet precies opzoeken :()

  @ Minous
  Dat is wel een goede tip, maar worden ze dan wel echt droog? Ik heb er wel eens voor gekeken op marktplaats maar dan zijn ze nog steeds heel erg duur en ik heb der niet echt ruimte voor, ik bezit helaas niet mijn eigen keuken, ik deel het met andere dus kan niet zo’n enorm ding neerzetten..

 10. Zo’n dehydrator wil ik ook, maar die kost inderdaad immens veel geld!
  Mocht je hier in de buurt wonen konden we eentje delen met ons twee :).

 11. @Inge Ik maak de appeltjes altijd goed droog nadeat ik ze door citroensap heb gehaald en het hangt er een beetje vanaf hoelang je oven zijn warmte vasthoudt maar je kunt gewoon na een uurtje kijken hoe het ermmee staat en eventueel de oven nog even op een heel lage stand door laten gaan als ze toch nog niet helemaal droog zijn.

 12. @ Minous,

  Oh klinkt goed, worden ze dan echt zoals de gedroogde appeltjes uit de winkel?
  Die vind ik altijd zo lekekr :)

 13. @Inge Ja ze worden echt precies zo als uit de winkel! Ik droog mijn appels eigenlijk altijd zodra ze een beetje een verrimpeld schilletje krijgen of waarneer ik een hele grote zak bij een appelboer vandaan haal die ik anders nooit op zou krijgen. Persoonlijk vind ik gedroogde appeltjes lekkerder dan niet gedroogde appels. Overigens zijn de appeltjes uit de winkel nooit helemaal droog en dat is juist zo lekker! Niet te ver door laten drogen dus…

 14. @Minous
  Je hebt me helemaal enthousiast gemaakt, ik ga het proberen als ik op de markt ben geweest (lekker goedkope appels :))
  Nog tips voor welke appelsoort, of maakt het niet uit?

 15. @Inge Ik doe het eigenlijk met alle appels die ik koop maar ik koop nooit Granny’s en ook nooit appels die ik ervan verdenk dat ze misschien een beetje melig zijn. Maar alle beetje zurige of fris zoetige vind ik lekker als ze gedroogd zijn!

Leave a Reply