Review: Natural Bite Freaky Fruity

posted in: Review | 8

Een aantal mensen hadden me gevraagd of ik een review wou doen van de Eat Natural repen, maar die repen vind ik erg duur (die kan je ook kopen bij De Weegschaal en mij supporten ; overigens zijn ze daar ook goedkoper dan in gewone winkel), dus toen ik laatst bij de Hema deze repen zag die volgens mij heel erg op de Eat Natural repen lijken heb ik het meteen gekocht om uit te proberen…

Wat?
Natural Bite Freaky Fruity – fruits, nuts and yoghurt

Waar?
Hema, ze liggen bij de kassa

Wat kost het?
één euro voor een reep van 45 gram

Waarom gekocht?
Zie de uitleg hierboven..

Hoe ziet het er uit?
Een wittige doorzichtige verpakking, met erin een grote witte reep met stukjes noot en rozijn erin…

IMG_6120
IMG_6132
IMG_6133
Ingrediënten

Abrikozen 17%, amandelen 12%, kokosnoot 12%, glucosestroop, suiker, plantaardig vet, rijst, wei, honing, yoghurt 1.8%, emulgator zonnebloemlecithine. 

Word ik blij van de ingrediënten?
Ik moet zeggen ik vind het alles mee vallen, als je dit vergelijk met een andere candybars, want dat is dit in feite. Dan bevat deze reep redelijk gezonde ingrediënten, ik bedoel de 1e drie ingrediënten die ongeveer de helft van de reep maken zijn allemaal natuurlijk en gezond…
Overall ben ik best onder de indruk van de ingrediënten, ik had veel slechter verwacht, dus een 8.

Voedingswaarde

Per 100 gram:
456 kcal, 5.7 g eiwit, 52.8g koolhydraten, 24.7 g vet

Dus per reep:
205 kcal. 2.6 g eiwit, 23.8g koolhydraten, 11g vet

Word ik blij van de voedingswaarde?
Tja op zich niet echt, de waarde liggen erg hoog voor een tussendoortje (normaal 100-150 kcal). Maar… deze repen zijn wel 2x zo groot als je het vergelijk met een normale mueslireep (die zijn meestal 25gram) en ik vind de waarde heel moeilijk om te beoordelen, omdat het er bijvoorbeeld niet op staat welk percentage van de koolhydraten toegevoegde suikers zijn, een groot deel van die koolhydraten zal namelijk ook uit de abrikozen komen, welke natuurlijke suikers zijn en dus minder slecht. Maar ook de hoeveelheid vet is erg hoog voor een tussendoortje, maar wederom welk percentage hiervan is verzadigd (door kokos) en welke onverzadigd (door de amandelen)?
Ik kan dus geen eind oordeel over deze reep geven..

Hoe smaak het?
En dan natuurlijk het belangrijkste de smaak en ik moet zeggen ik was heel erg aangenaam verrast. Ik verwachtte in eerste instantie niet heel veel van deze reep, maar hij was echt heerlijk :)
De gepofte rijst maakte de reep luchtig, de nootjes maakte het weer krokant, dus een hele lekkere structuur. De yoghurtsmaak was heel licht en zorgde voor een licht romige zoete smaak door de hele reep heen (echt geweldig normaal is het yoghurt laagje altijd veel te dun).
Het was gewoon echt lekker :) Cijfer: 9

Conclusie
Lekker, niet al te duur, je hebt verschillende smaken (yoghurt, chocolade en alleen noten en fruit). Een echte aanrader als traktatie op zijn tijd (vanwege de voedingswaarde)

Totaal cijfer: 8,5 

 

 

 

8 Responses

 1. Ik vind jou blog altijd zo leuk omdat ik niuwe dingen leer.Daar ik probeer zo vell mogelijk zelf te maken ,zo dat ik weet wat ik eet si dit alweer heel nuttig

 2. Zo was ik (BSc in Nutrition) eens in een Indonesisch restaurant met een vriendin (master in Nutrition) en een vriendin van haar (een arts) en we aten een heerlijk gerecht van groenten in kokossaus. Toen ik iets zei over de kokos was de reply van mijn vriendin, ‘maar het is enkelvoudig verzadigd vet dus dat valt reuze mee’. We hebben er smakelijk om gelachen en besloten voortaan vaker onze kant op te redeneren. :D

 3. Ze zien er ook best lekker uit!

 4. Dit lijkt me inderdaad wel iets maar nog liever om zelf te maken! Wel interessant trouwens dat de HEMA (een Nederlandse winkelketen zonder filialen in enig Engelstalig land) dit product totaal in het Engels aanprijst op het etiket.
  Wat trouwens enorm hoog op mijn verlanglijstje van ‘dingen die zouden moeten bestaan’ staat is een apparaat om zelf rijst te poffen!
  Naast de aanschaf van een elektrische koffiemolen laatst (doordat de oude bij een verhuizing was verdwenen) zou ik daar ook helemaal blij van worden.

  Die elektische koffiemolen maakt trouwens superhandige produkten die heerlijk zijn in baksels van allerlei produkten die je sowieso al in huis hebt: rijstebloem, kikkerwtenmeel, poedersuiker, amandelmeel en wat niet al!

 5. @ Branwen,
  Daad gebeurt mij nou nooit ;)

  @ Minous
  Dat van die engelstalige termen ben ik helemaal met je eens, maarja dat klinkt blijkbaar hip ofzo…
  Bestaat dat een aparaat om zelf rijst te poffen> Dat klink echt super cool :)
  Ik gebruik altijd mijn keukenmachine voor dat soort dingen…

 6. Hoi Inge,

  Nee er bestaat geen apparaat om zelf rijst te poffen want dat schijnt een heel ingewikkeld proces te zijn heb ik ooit ergens gelezen. Maar ik het lijkt me geweldig ;)

  Krijg je met je keukenmachine amandelen zo fijn dat het amandelmeel wordt? En ja je taart hierboven is prachtig!! :)

 7. @ Minous
  Nouja je hebt de raarste aparaten, je hebt zelfs apparaten om sojamelk te maken dus het zou me neit verbazen als je ze ook had voor rijst poffen had.

  Ik heb wel eens marspein gemaakt in mijn keukenmachine en dat ging prima…
  Tnx voor het compliment, ik was ook zelf erg blij met het resultaat :)

 8. Anonymous

  Hoi Inge,

  zou jij ook een ‘mueslireep’ kunnen maken met
  een yoghurt laagje, o.i.d?

Leave a Reply