1 recept, 3 soorten Cupcakes

posted in: Cake, Cupcakes en Muffins, Gebak, Snacks, Taart | 6

Ik nam afscheid op mijn vakantiewerk woensdag en nadat ik alle mensen daar de heel vakantie lekker had gemaakt met de verhalen over al mijn baksels moest ik natuurlijk wel iets bakken om op een goede manier afscheid te nemen.
En omdat het oudere mensen zijn leek het me wel een goed idee om kleine cupcakes te bakken (oudere hebben vaak niet zo’n grote trek) + dan kon ik meteen mijn nieuwe mini muffin vorm uitproberen, dus 2 vliegen in één klap.
Maar alleen maar vanille cupcakes is natuurlijk heel erg saai, dus besloot ik van één basisrecept drie verschillende soorten te maken: Lekker & praktisch :)

Rozijn-kaneel Cupcakes, Chocolate-chip Cupcakes én Chocolade Cupcakes
aangepast van The Craving Chronicles

IMG_6388

Nodig:

 • 60ml melk
 • 85g bloem
 • 3/8 tl bakpoeder
 • 1/8 tl zout
 • 35g boter
 • 75g suiker
 • 1 ei
 • 1 tl vanille-extract
 • 8 blokjes pure chocolade
 • 1 el cacao
 • hand rozijnen
 • 1 tl koekkruiden
 • 30g poedersuiker

Hoe maak je het:

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en zet kleine papieren cake vormpjes in de muffinvorm of vet de vorm in.
 2. Meng de bloem, bakpoeder en zout in een kleine kom.
 3. Mix de boter en suiker met een mixer tot het een licht en luchtig mengsel is.
 4. Voeg het ei toe en mix totdat het helemaal opgenomen is.
 5. Voeg de bloem en melk afwisselend toe in drie keer en meng totdat het net gemengd is.
 6. Schep drie eetlepels beslag in een kleine kom en roer de rozijnen en koekkruiden erdoor. Vul 4 vormpjes met dit beslag tot ze 2/3 vol zijn.
 7. Schep wederom 3 eetlepels beslag in een kleine kom en meng er 4 blokjes fijngehakte chocolade door. Vul 4 vormpjes met dit beslag tot ze 2/3 vol zijn.
 8. Roer de cacoa door het laatste beetje beslag en vul wederom 4 vormpjes met het beslag.
 9. Bak de cakejes 12-15 minuten totdat ze lichtbruin zijn en een satéprikker er schoon uitkomt.
 10. Laat ze 2 minuten afkoelen in de vorm en daarna verder op een rooster.
 11. Meng de poedersuiker, een snuf koekkruiden en een beetje water tot een dikke consistentie. Smeer dit over de cakejes met de kaneel-rozijn vulling en decoreer met 1 rozijn.
 12. Smelt de 4 stukjes chocolade in de magnetron (interval van 30 seconde en tussendoor roeren totdat het helemaal gemengd is) en smeer dit met een kleine theelepel op de cacao cupcakes en decoreer eventueel met een beetje hagelslag

Geeft 12-15 mini cupcakes.

6 Responses

 1. Ze zullen wel gesmuld hebben van je cupcakes!

 2. Ziet er erg lekker uit. Wat vonden de mensen ervan?

 3. @ Branwen en Caroline

  Haha was ik inderdaad erbij vergeten te vertellen.
  Ze vonden ze allemaal heel erg lekker en heel knap dat ik zoiets moois had gemaakt :)
  Altijd goed complimenten krijgen :)

 4. Heel knap.Dat zoi ikook zeggen als ik dit zie:))

 5. Mmmm Ziet er heerlijk uit.
  Ik moet weer eens op zoek naar een neutraal smakende vervanger voor het ei, zoonlief is allergisch voor ei, melk (sojamelk) en pinda (gewoon niet gebruiken) dus als je ideetjes hebt voor me…. Het pak no-egg is inmiddels op en op een baksel na was eigenlijk alles mislukt;-(
  Groetjes
  Yvonne

 6. Dat vind ik nou leuk: één keer bakken met drie verschillende soorten muffins al resultaat. Ik moet snel een goede gelegenheid bedenken om ze te bakken, want als ik alle lekkere dingen opeet die ik hier vind, dan ben ik straks tonnetje rond. Ben trouwens al aardig op weg helaas :(

Leave a Reply