Herfstige Nectarine Kaneel Compote

posted in: Dips en spreads, vegan | 3

Vorige week had ik op de markt een koopje gescored 11 enorme nectarines voor 1 euro! Maar… dat waren natuurlijk al erg rijpe nectarines, dus of ik moest me buikpijn gaan eten aan de nectarine of ik moest iets anders gaan verzinnen.

En ik denk dat ik met iets heerlijks ben gekomen. Een heerlijke nectarine compote gekruid met vurig kaneel, ideaal om die lekkere nectarines ook nog in de herfst als ze niet meer in seizoen zijn te eten. Heerlijk in de yoghurt of op brood :)

Nog 1 tip voordat je dit maakt, ik vind het geen probleem dat er velletjes in de compote zitten, vind je dat wel? Dan zou ik of de nectarines ontvellen of het mengsel in de blender gooien in plaats van met de stamper bewerken ;)

p.s Als reactie op de geweldige reacties op mijn blog over bloggen en geld verdienen heb ik nu een donatie knop toegevoegd aan de rechterkant. Dus wil je me supporten om lekkere dingen te maken? Alle kleine bijdrage zijn welkom en het kan gewoon via ideal!

Herfstige Nectarine Kaneel Compote

IMG_6558

Nodig:

 • 650g nectarines
 • 100g suiker
 • 125ml water
 • 1/2 tl kaneel

Hoe maak je het:

 1. Snijd de perziken met schil in stukken.
 2. Doe de perziken, suiker, water en kaneel in een pan met dikke bodem. Zet op middel vuur en breng aan de kook.
 3. Laat 10 minuten koken.
 4. Pureer het mengsel met een stamper als je echt compote wil of met een staafmixer als je meer saus wil.
 5. Laat nog 5-10 min doorkoken.
 6. Vul een goed schoongemaakt potje met de compote tot deze helemaal vol is. Doe de deksel erop en zet op zijn kop tot je een plop hoort, dan is het potje vacuüm getrokken en kan je enkele maanden bewaren! Je kunt de compote natuurlijk ook een aantal dagen in de koelkast bewaren of in de diepvries.

Geeft 1 grote pot

3 Responses

 1. Dit lijkt mij zo lekker.Als het seizoen hier maak ik dit ook van mijn boomen ,fruit bedoel ik.NU nog een paar en het is op;)

 2. Bedankt voor je inspirerende blog,
  ik heb een donatie overgemaakt, en hopelijk doen anderen dat ook zodat je allerlei heerlijke recepten voor ons kan blijven bedenken!
  ps het moet volgens mij via paypall en niet ideal

 3. De Bakparade

  @ Irene

  Heel erg bedankt voor je bijdrag, geweldig :)
  En idd het is paypal, maar in paypal kan je met ideal betalen als je snapt wat ik bedoel

Leave a Reply