Review: Lindt Excellence 85% cacao

posted in: Review | 11

Jullie zagen hem al liggen bij mijn chocolade voorraad woensdag. Maar vandaag dan de review met deze week hulp van de boyfriend T.

Wat?
Lindt Excellence 85% cacao

Waar?
Lindt winkel in Rosada

Wat kost het?
Normaal 1,99 per reep, maar 5 voor 8 euro.

Waarom gekocht?
Ik was gewoon heel benieuwd hoe chocolade met zoveel cacao zou proeven. Ik wou in eerste instantie 99% cacao nemen, maar dat werd me door de (overigens heel aardige) verkoper afgeraden.

Hoe ziet het er uit?
Mooi elegant, strak en simpel kartonnen doosje. De reep zelf zit in mooi zilverpapier en erin dunne maar grote stukken chocolade.  
IMG_6617
IMG_6620

Ingrediënten
Cacaomassa, magere cacao, cacaoboter, bruine suiker, natuurlijke Bourbon vanillestokje.

Word ik blij van de ingrediënten?
Ik word best blij van deze ingrediënten. Ik bedoel het is snoep, maar voor snoep zijn het wel super goede, natuurlijke ingrediënten. En suiker is niet ingrediënt een wat het bij bijna alle andere pure chocolade (die meestal maar 55% cacao is) wel zo. Cijfer: 8

Voedingswaarde
Staat niet op de verpakking, dus van de internationale Lindt site gehaald.
image

Word ik blij van de voedingswaarde?
Ten eerste ik word heel blij van het feit dat Lindt zegt dat 1 portie 40 gram is, terwijl er meestal van 25gram word uitgegaan, wat natuurlijk niemand eet.
Tja ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen van de voedingswaarde, het zijn redelijk veel calorieën voor een tussendoortje en het bevat ook redelijk veel vet en suiker. Maar het gaat natuurlijk ook om snoep, om iets lekkers en misschien moet je niet al te veel op de voedingswaarde letten.
Maar er is nog een ander feit dat ik belangrijk vind, cacao is een heel gezond ingrediënt. Cacao bevat heel veel anti-oxidanten die weer gerelateerd zijn aan heel veel positieve gezondheidsuitkomsten. Dus ik zou zeggen als je dan chocolade wilt eten kun je beter deze eten dan met minder cacao.
Cijfer: 6

Hoe smaak het?
Wat als eerste opvalt het ruikt heel erg naar chocolade, heel erg lekker. Als ik een hap neem valt me meteen op dat het heel langzaam smelt in je mond, veel minder snel dan elke andere chocolade die ik ooit heb gehad. Het proeft ook heel erg chocoladerig, het is dus echt chocolade om van te genieten en langzaam te eten!  Ik vind het zelf lichtbitter heel goed te eten, maar T. vind het wel heel erg bitter (ik heb een hele hoge drempel voor bitter)
Conclusie:  Inge 8 & T. 7 –> gemiddelde 7,5

Conclusie
Je moet er van houden, maar dan is het ook heel erg lekker!

Cijfer: 8

En al eens zo’n pure chocolade gehad?
Ik ben toch niet de enige die dit lekker vind?

11 Responses

 1. In de jaren 70 gingen we altijd in januari met de school naar Zwitserland (‘s morgen normaal les, ‘s middags ski-les). Na het skiën, bij zonsondergang kregen we in het grote chalet altijd een brok pure chocolade en een grote kom hete thee. De brok deed je in je wang(zak?) en dan moest je kleine slokjes thee nemen om de chocolade te laten smelten. Slecht voor je gebit, maar heerlijk. En je kreeg weer wat lichaamswarmte en ~energie terug …
  ‘k Vindt het nog steeds lekker op deze manier.

 2. Ik geloof altijd dat bittere chocolade voor de echte chocoladeliefhebber is. Mensen die alleen van melkchocolade houden zijn volgens mij gewoon zoetekauwen ;) Persoonlijk houd ik niet zo van chocolade. Helemaal niet van bitter/puur en ook niet echt van melk, niet van chocoladevla, pudding of chocolademelk. Ik gebruik het alleen in baksels, zoals chocolat chip cookies of brownies (die ik vreemd genoeg best lekker vind) maar ik zou nooit zomaar een chocoladereep opeten.

 3. Hier (in Zwitserland) is ook een 90% ‘mild’ variant. Weet niet of die ook in NL te koop is, maar die is ook erg lekker!! En je kunt er ook erg lekker zo’n knapperlaagje voor over je ijs mee maken!

 4. De Bakparade

  @ PaulO
  Dat klinkt echt super lekker :)

  @ Minous,
  is inderdaad voor echte chocolade liefhebbers. Ik vind chocoladevla en pudding ook niet lekker, maar een gewoon een stukje kan op zijn tijd ook wel lekker zijn :)

 5. Wow 85?Het kan niet beter dan dit;))

 6. Het is een speciale ervaring, chocolade eten met een hoog cacaogehalte. Ik heb ooit een stukje geproefd van Lindt chocolade met 99% cacao.
  http://www.productwiki.com/upload/images/lindt_excellence_99_cocoa.jpg

  Dat was echt heel bitter. Met een ieniemienestukjes heb je genoeg, maar slecht is het niet! Wel niet te vergelijken met gewone melkchocolade, maar dat vind ik sowieso te zoet.

 7. @ Tine
  Ik vond dit al helemaal niet te vergelijken met gewone chocolade, wel allebei lekker maar helemaal anders

 8. Het smaakt misschien wel wat bitter maar het geeft mij in iedergeval voldoening als ik hier een stukje van eet.
  Het is overigens erg lekker als sausje of glazuur over ijs of over een (toch al zoet) gebakje!

  Liefs,

  Marike

 9. Walbers Mia

  Graag had ik de verhouding van de suikers en de vetten graag geweten van de chocolade Lindt Excellence 85% om te gebruiken voor een chocolade frambose mousse voor diabetici
  Is dit te gebruiken

 10. Ik heb precies dezelfde verpakking (qua voorkant) maar daar staat op de achterkant wel een specificatie.Maar 1 gram suiker staat daar van de 19 gram koolhydraten.

Leave a Reply