Soms klinkt iets in het Nederlands toch duidelijk minder leuk dan in het Engels, neem nou de naam van dit recept: chocolade kreukel koekjes? Dat klinkt toch veel minder dan Cocoa Crincles??
Maar het feit dat de naam minder leuk is, maak deze koekjes niet minder schattig om naar te kijken. Ik vind ze er echt geweldig uit zien met die scheuren op de bovenkant. Maar ook het feit dat ze echt heerlijk zijn :)
Chocolade Kreukel Koekjes
Aangepast van So Good and Tasty
Nodig:
- 50g chocolade
- 75g appelmoes
- 75g suiker
- 1 el lijnzaad + 3 el heet water
- 120g volkorenbloem
- 1 tl vanille-extract
- 45g cacao
- 1 tl bakpoeder
- 1/8 tl zout
- 25g poedersuiker
Hoe maak je het:
- Smelt de chocolade in 30 seconde intervals in de magnetron.
- Meng de bloem, cacao, bakpoeder en zout in een kom.
- Roer de appelmoes door de gesmolten chocolade.
- Roer de suiker, lijnzaad en vanille door de gesmolten chocolade.
- Roer de de bloem door de chocolade tot zich een deeg vormt.
- Dek af en zet minimaal 1h in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Doe de poedersuiker in een diep bord.
- Vorm met je handen balletjes van 1 theelepel deeg. Rol door de poedersuiker en leg ze met voldoende ruimte van elkaar op de bakplaat.
- Bak 12 minuten totdat er scheuren op de bovenkant van de koekjes ontstaan.
- Laat afkoelen op een rooster.
Geeft 15 koekjes
Voedingswaarde per stuk
Kcal | 86 |
Eiwit | 1,6 |
Koolhydraat | 14 |
Vet | 2,1 |
Verzadigd vet | 1,1 |
Vezels | 2,3 |
Tine
Chocolate Crinkles! Die wil ik ook al lang eens maken! Ze zien er mooi uit!
Anonymous
misschien lees ik niet goed, maar waar blijft de appelmoes?
het lijkt me een heerlijk recept
Berber
Sonyanijntje
‘Kreukelkoekjes’. Toch vind ik in deze de Nederlandse naam leuker dan de Engelse!
En zoals Berber opmerkte is de appelmoes per ongeluk door de kreukeltjes gevallen ;P .
De Bakparade
Haha inderdaad vergeten, je moet de appelmoes door de chocolade roeren en dan de suiker en vanille…
veggiesara
Ze zien er leuk en superlekker uit!
En dat vd appelmoes mss even aanpassen in je recept, dat is handiger als we het willen maken :D
De Bakparade
@ Veggiesara,
Is aangepast :)