Marshmallow Chocolade Fudge

posted in: Snacks | 9

Het is zondag en op zondag mag het altijd wat decadenter zijn hier op de Bakparade. Want het is natuurlijk ook heel gezond om af en toe heel erg goed te zondigen. En als je wilt zondigen dan lijkt me dit een heel goed recept om dat mee te doen, want wat kan er mis gaan als je chocolade en marshmallows combineert? Heel weinig! En als je dan ook nog eens geen oven nodig hebt, dan kan het al bijna niet mislukken al ben je de grootste kookkluns ooit.
En het resultaat? Heerlijk romige stukjes hemel die smelten op je tong alsof er een engeltje op je tong pist ;)

Tip: Wist je dat gecondenseerde melk hetzelfde is als koffiemelk? Controleer op het pak koffiemelk als er bij de ingrediënten geëvaporeerde melk staat dan zit je goed!

Marhmallow Chocolade Fudge
Aangepast van The Chocolate and Coffee Bible

IMG_6854

IMG_6852

Nodig:

 • 12g boter
 • 175g suiker
 • 130ml volle koffiemelk
 • snuf zout
 • 60g marshmallows
 • 110g pure chocolade, gehakt

Hoe maak je het:

 1. Vet een kleine springvorm in met boter.
 2. Doe de boter, suiker, melk en zout in een steelpan met dikke bodem.
 3. Roer op middelhoog vuur totdat de suiker opgelost is.
 4. Breng het mengsel al roerende aan de kook en laat 3-5 minuten continue roerend pruttelen totdat het dikker is geworden.
 5. Roer van het vuur af de marshmallows en chocolade erdoor totdat het een glad mengsel is.
 6. Giet het mengsel in de springvorm en strijk de bovenkant glad.
 7. Laat afkoelen en kerf dan vierkantjes erin.
 8. Laat helemaal afkoelen en snijd dan helemaal door.

Geeft 15-20 stukjes fudge

9 Responses

 1. Dit bewaar ik.Lijkt me heel lekker;))

 2. Er bestaan 2 soorten gecondenseerde melk: met en zonder suiker. Ik neem aan dat jij die zonder suiker hebt gebruikt? Ik ga dit snel eens maken, want het lijkt me superlekker!

 3. Moh, koffiemelk hetzelfde als gecondenseerde melk? Jee, wist ik niet! Handig!

 4. Superlekker recept! Ga het zeker maken :)

  Hmm maar er zit toch een beetje een typisch smaakje aan koffiemelk? Ik heb gecondenseerde melk nog nooit geproefd (behalve als het dulce de leche is geworden natuurlijk ;)) maar heeft dat werkelijk ook zo’n vreemd smaakje??

 5. ziet er erg lekker uit, mmm. vraagje; heb je de winkel niet meer??? dacht pas geleden zodra ik mijn geld binnen heb, ga ik weer eens wat bestellen bij je, maar ben ik te laat en is ie gesloten??? jammer.

  groetjes Thea

 6. Ik had geprobeerd je een mail te sturen met mijn complimenten, maar wat een geweldige blog heb je! Super, die minder vet/suiker recepten, ik vermaak me kostelijk op je blog en ga zeker een en ander proberen. Leuk leuk leuk! Deze ga ik doorgeven aan vriendinnen :) Bedankt!

 7. @ Lydia,
  Dit is inderdaad zonder suiker, anders heet het gezoete gecondenseerde melk ;)

  @ Minous
  Er zit inderdaad wel een smaakje aan koffiemelk, maar ik vermoed dat het niet anders is dan de blikjes gecondenseerde melk. Je proeft het in ieder geval niet in dit recept, omdat de chocolade het overheerst :)

  @ T.
  Ik heb mijn winkel wel nog, in de sidebar staat een link. Maar je mag me ook mailen! [email protected]

  @ Anoniem
  Was het niet gelukt om een mail te sturen?? In ieder geval bedankt voor de complimenten, vind het altijd leuk als mensen mijn blog leuk vinden. En hoe meer mensen hoe meer vreugde :)

 8. Ik herinner me van vroeger dat m’n ma blikjes koffiemelk kocht en dan werd dat aangelengd met water om er gewone melk van te maken.

  Ik kon in de winkel nergens een pak volle koffiemelk vinden waar geëvaporeerde op stond dus heb ik gewoon een pak volle koffiemelk gekocht en gisteren deze fudge gemaakt. Verder heb ik gezouten roomboter gebruikt en het snufje zout achterwege gelaten. Meteen de ingrediënten verdubbeld omdat het me zo lekker leek. Maar nu wil de fudge niet opstijven.

  Ik heb al meer fudge recepten geprobeerd en dan deed ik het altijd met gesuikerde gecondenseerde melk en lukte het opstjven wel. Wat zou er verder mis kunnen zijn gegaan?

 9. @ Lydia,

  Ten eerste wat vreemd dat je geen geevaporeerde melk kon vinden, de mijne was namelijk gewoon van het huismerk van de hoogvliet…

  het enige wat ik kan bedenken waarom het niet opgestijf is, is dat het misschien een te dikke laag is? Je zou het eventueel eens in de diepvries kunnen zetten voor 1h en kijken of het dan wel opstijft? Ik bewaar de mijne in de diepvries en kan ze rechtsstreek eruit eten..

Leave a Reply