Weet je hoe ik weet dat pompoen weer in het seizoen begint te komen?
- Er staan recepten voor pompoen in de Allerhande
- Elke Amerikaanse blog heeft het alleen nog maar over pompoen
- Mijn pompoenscones worden opeens heel veel bekeken
- Bo laatst mijn pompoenbrownies had gemaakt
- Ik alweer 2x pompoen als avond eten heb gehad (pompoen curry en pompoensoep)
En weet je ik ben blij dat ik er weer aan herinnerd word, dan kan ik weer met pompoen gaan koken en bakken. Zoals deze heerlijke pompoen kaas saus en dan met de restjes van de pompoenpuree deze heerlijke pompoentaart repen! Ik heb altijd al een keer pompoentaart willen maken, maar de grote hoeveelheden staan me een beetje tegen, dus toen ik een recept tegen kwam voor pompoentaart in reep vorm en in de beschrijving stond dat ze heel erg ‘’moist’’ waren wist ik dat ik het moet maken! Ze zijn dus heerlijk kruidig, zoet en plakkerig!
Pompoentaart Repen
Aangepast van Brown Eyed Baker
Nodig:
- 60g bloem
- 60g volkorenbloem
- 1 1/2 tl koekkruiden
- 1/4 tl zout
- 170g appelmoes
- 150g lichtbruine basterdsuiker
- 1 el lijnzaad + 3 el heet water
- 1 zakje vanille suiker
- 200g pompoenpuree
- 1 el suiker gemengd met 1/2 tl kaneel
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een cakevorm met bakpapier.
- Meng de bloem, koekkruiden en zout in een kleine kom.
- Meng de appelmoes, suiker en vanille suiker. Roer het lijnzaad mengsel en pompoen erdoor tot het goed gemengd is.
- Vouw de bloem door het mengsel.
- Giet in de vorm en strijk de bovenkant glad.
- Bestrooi met kaneel-suiker mengsel en bak 30 minuten in de oven totdat een mes in het midden gestoken er bijna droog uitkomt.
- Laat helemaal afkoelen en snijd in repen
Geeft 10 repen
Voedingswaarde per reep
Kcal | 118 |
Eiwit | 1,4 |
Koolhydraten | 27 |
Vet | 0,3 |
Verzadigd vet | 0 |
Vezels | 1,2 |
Bo
Ziet er super uit!! En wat leuk om mijn naam opeens te zien! De link naar de brownies klopt trouwens niet, het is http://turnoveranewleaf.blog.com/2011/10/21/double-layer-pumpkin-brownies/ Groetjes Bo
Anonymous
Hoi vraagje , zou je de suiker kunnen vervangen door iets anders? Bijvoorbeeld door meer appelmoes? Groetjes!
Anonymous
2x bloem??
Of is dit een foutje?
Ik hoor t graag, want ben mega benieuwd en wil m graag eens maken!
De Bakparade
@ Anoniem,
Nee dat klopt, 1x volkoren en 1x gewone witte bloem :)
Anonymous
Okee, dankjewel, maar welke bloem moet er als eerste gebruikt worden, voor het mengsel? En welk bloem moet daar vervolgens doorheen gevouwen worden?
Groetjes!
5x Pompoen en geen pompoensoep | De Bakparade De Bakparade
[…] Pompoentaart in Reepvorm […]