Review MyMuesli

posted in: Review | 11

Een hele tijd geleden vroeg ik jullie om te kiezen welke soort muesli ik zou bestellen bij MyMuesli. Het idee hiervan is heel leuk je kiest een basis muesli en die kan je daarna aanvullen met alles wat je wilt van chocoladestukjes tot dadels tot gummibeertjes.
Ik koos echter voor iets gezonders, namelijk tropische muesli met extra ananas, papaja en crunch stukjes.
En het duurde even (schuld van DHL) maar uiteindelijk kreeg ik hem toch binnen de muesli…

IMG_6513

IMG_6515

IMG_6520

En dan rijst natuurlijk de vraag, wat vond ik ervan? Ik zal de voor en nadelen op een rijtje zetten:

Voordeel:

 • Je kan helemaal je eigen muesli samenstellen en er zoveel in doen als je maar wilt. En je kan het dus zo gezond of ongezond maken als je zelf wilt.
 • Je hoeft maar 1x verzendkosten te betalen. En je hoeft het huis niet uit.
 • Het gedroogde fruit en crunch stukjes die erin zaten waren erg lekker.

Nadelen:

 • Het is erg duur, ik betaalde 6,00 euro voor de bus van 600 gram en daar komt nog 4 euro verzendkosten bij. Als ik dit vergelijk met normale muesli die ongeveer 1 euro per kilo kost, dan vind ik het erg erg duur…
 • Er zat weinig gedroogd fruit in, maar 20 gram per soort
 • Het was eigenlijk heel gewoontjes :(
 • De bus waar je het in krijgt is erg gammel.

Conclusie:

Ik vond het samenstellen heel erg leuk en het lijkt me ook heel erg leuk om cadeau te doen aan iemand. Maar zelf meermaals kopen, nee naar vind ik het té duur voor…

Hebben jullie het al eens geprobeerd?

Je hebt ook een bouw je eigen chocoladereep website, hebben jullie die al eens geprobeerd?

 

11 Responses

 1. Dan beter je eigen muesli maken! Die was overigens heerlijk, echte aanrader voor alle lezers: banaancruesli van de bakparade

 2. Ik heb het niet geprobeerd maar ik vind het er eigenlijk niet zo lekker uitzien nu ik je foto zie… Het bevat gelijk erg weinig papaya en ananasstukjes?
  Ik maak liever zelf muesli. Of granola!

 3. Sonyanijntje

  Wat ik mis in je review is of je het lekker vond?
  Ik heb zelf al twee keer zo’n bus ontvangen (en prima op tijd overigens); één keer toen in een muesli had samengesteld als cadeautje. En een keer voor mezelf omdat ik een gratis bus zelfsamengestelde muesli had gewonnen :P. Daar was ik dus wel blij mee. Toevallig had ik in mijn mix ook ananasstukjes zitten, die vond (tov de appel en rozijntjes) wel een beetje tegenvallen en best wel taai. Verder was ik er heel tevreden mee :).
  Ik zou het dus best aanraden, want het is best leuk en smaakt ook goed. Alleen het is inderdaad wel prijzig. Maar voor een keertje voor de afwisseling is het wel leuk om eens te proberen.

 4. Muesli maak ikzelf.Reden:In elk verpakkte muesli is iets wat ik niet lekker vind.Bovendien het verschilkan je echt proeven .Het is niet mooeilijk of duurder zo waarom niet?:)

 5. Bouw je eigen chocoladereep? Haha wat leuk! Heb je een link?

 6. En trouwens, Yola, je brengt me op een goed idee (om die banaancruesli weer eens te maken :))

 7. 10 euro voor 500 gr muesli? omfg!
  Bij voordeel schrijf je ‘je hoeft maar 1 x verzendkosten te betalen’. Eh ja zou mooie boel worden als je voor een verzending 2 x of 3 x verzendkoste moest betalen toch?!

 8. @ Anoniem
  Het is 600gram, maar het is inderdaad héél erg duur. Maar ik bedoelde met verzendkosten eigenlijk meer dat ze gelijk blijven, dus hoeveel je ook bestelt, je betaald altijd 3,95 verzendkosten

  @ Sonjamijntje
  Inderdaad als cadeau is het wel leuk. Ik vond het gewoon, niet zo speciaal dat ik er zoveel geld voor over zou hebben…

  @ Bo

  http://www.chocstar.nl/

 9. Pff..wat een prijzen.. niet aan beginnen zou ik zeggen. Ik maak al een langere tijd mijn muesli zelf van biologische producten en ik voeg er voedingssuppletie aan toe (chia zaadjes, bijenpolletjes, acai etc.).
  Tegenwoordig heb ik heel wat mensen om mij heen die mijn muesli lekker vinden en voorwie ik het maak :).

  Liefs,

  Marike

 10. Wow! Ik keek zojuist even op die bouw je eigen chocoladereepsite en ofwel ik ben niet helemaal helder ofwel je betaalt voor een reep chocolade met vijf ingrediënten €15,40 voordat hij op je mat ligt!

  Hmmm, misschien is het handiger als je een chocoladereep koopt die au bain marie smelt er wat dingen doorheen gooit en hem weer op laat stijven, of ben ik nu echt een ouwe zeur? Je kunt er dan wel ongeveer tien maken voor hetzelfde bedrag!

 11. Het lijkt mij ook helemaal niet leuk om een bus muesli voor mijn verjaardag te krijgen;-S
  En voor mijzelf (en gezin) zal ik er een baan bijmoeten nemen om het te bekostigen voor het dagelijks gebruik.
  Leuk om naar te kijken maar niet om aan te schaffen!

Leave a Reply