Amaranth-Mais-Chocolade Wafel

posted in: Review | 1

Wat?
Allos Amaranth Mais Wafel Chocolade

Waar?
Groene Passage Rotterdam

Wat kost het?
1,05 per reep van 37gram

Waarom gekocht?
Omdat er amaranth in zit en ik dat wel heel erg spannend vind. Maar omdat ik een mogelijkheid zag om het zelf na te maken.

IMG_6955

IMG_6959

IMG_6963

Hoe ziet het er uit?
Een simpele plastic verpakking. In de verpakking zelf zitten 3 repen met aan één kant chocolade en aan de andere kant iets wat eruit ziet als een grove rijstwafel.

Ingrediënten
Melkchocolade 60% (rietsuiker, cacaoboter,volle melkpoeder, cacaomassa), gepofte mais 36%, gepofte amaranth 4%

Word ik blij van de ingrediënten?
Wow ik ben echt onder de indruk van de ingrediënten. Alles wat erin zit herken ik, zijn dingen die je ook zelf in de winkel zou kunnen kopen. Helemaal natuurlijk en ze zijn ook nog eens allemaal biologisch!
Cijfer: 9

Voedingswaarde per reep
61 kcal, 1.1g eiwit, 6.4g koolhydraten, 3.4g vet

Word ik blij van de voedingswaarde?
Ik moet zeggen ik vind het meevallen. Het is iets minder dan een chocolade rijstwafel (79kcal). En als je twee wafeltjes zou nemen als een tussendoortje zou het prima zijn. Eiwitten en koolhydraten zijn prima en vetgehalte is ook ok.
Niet geweldig, maar het kan er mee door…
Cijfer: 7

Hoe smaak het?
Het eerste wat ik merk, het is heerlijk krokant. En de chocolade is heel erg lekker, en het is ook een goede chocoladelaag (niet super dun). Ik vind het echt heel erg lekker. Nu vind ik gewone chocolade rijstwafels ook erg lekker, maar deze vind ik lekkerder omdat de onderkant krokanter is en meer smaak heeft.
Cijfer: 8,5

Conclusie
Ik ben blij met mijn keuze, heerlijk en ook nog eens redelijk gezond. Enige nadeel? Redelijk prijzig, maar ik zie een zelfgemaakte versie in de toekomst ;)

Eindcijfer: 8.5

One Response

  1. Ik heb diezelfde reep al eens gegeten met yoghurt-smaak. Vond ik ook een meevaller!
    Ben benieuwd naar je zelfgemaakte reep!

Leave a Reply