Gepofte Amaranth Repen

posted in: Glutenvrij, Snacks, vegan | 5

Al 57 mensen hebben de enquête ingevuld, echt helemaal super en ik heb er heel veel aan! Hij is nog altijd open, dus wil je je mening kwijt? Vul hem in!

Gepofte amaranth heb ik al eerder gebruikt en ik merkte al eerder dat het super veelzijdig is. En dat zette me aan het denken, zou ik niet op basis van sesamzaadrepen een reep met amaranth kunnen maken?

Zo gezegd, zo geprobeerd en het kan! En het is lekker :) En wederom glutenvrij!

Volgende stap? Gepofte amaranth repen met chocolade, zoals mijn review!

Gepofte Amaranth Repen

IMG_6940

Nodig:

  • 2 el amaranth
  • 2 el suikerstroop of honing
  • 30gram rozijnen

Hoe maak je het:

  1. Pof de amaranth
  2. Bekleed een kleine vorm met bakpapier.
  3. Verwarm de suikerstroop in een pannetje totdat deze vloeibaar is. Roer de gepofte amaranth en rozijnen erdoor.
  4. Giet in de vorm en let een beetje afkoelen, druk het daarna met je handen plat.

Geeft 5 repen

Voedingswaarde per stuk

Kcal 55
Vet 0.4
Verzadigd vet 0.1
Eiwit 0.9
Koolhydraten 12.2

5 Responses

  1. Renee

    Ze staan nú in de vriezer! Het is jammer dat de honing natuurlijk zacht wordt als de reep niet gekoeld bewaard wordt, anders zou het een perfect meeneem-tussendoortje zijn… hoe zouden ze dat doen met graanrepen die je in de winkel koopt?

  2. Anonymous

    Misschien dat je Agar Agar zou kunnen gebruiken om te binden?
    Wordt in de tropen gebruikt omdat het bij hoge temperaturen toch blijft binden ( In tegenstelling tot gelatine).

    Ik ga het eerstdaags eens proberen.

    Groet Marieke

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.