Al 57 mensen hebben de enquête ingevuld, echt helemaal super en ik heb er heel veel aan! Hij is nog altijd open, dus wil je je mening kwijt? Vul hem in!
Gepofte amaranth heb ik al eerder gebruikt en ik merkte al eerder dat het super veelzijdig is. En dat zette me aan het denken, zou ik niet op basis van sesamzaadrepen een reep met amaranth kunnen maken?
Zo gezegd, zo geprobeerd en het kan! En het is lekker :) En wederom glutenvrij!
Volgende stap? Gepofte amaranth repen met chocolade, zoals mijn review!
Gepofte Amaranth Repen
Nodig:
- 2 el amaranth
- 2 el suikerstroop of honing
- 30gram rozijnen
Hoe maak je het:
- Pof de amaranth
- Bekleed een kleine vorm met bakpapier.
- Verwarm de suikerstroop in een pannetje totdat deze vloeibaar is. Roer de gepofte amaranth en rozijnen erdoor.
- Giet in de vorm en let een beetje afkoelen, druk het daarna met je handen plat.
Geeft 5 repen
Voedingswaarde per stuk
Kcal | 55 |
Vet | 0.4 |
Verzadigd vet | 0.1 |
Eiwit | 0.9 |
Koolhydraten | 12.2 |
Dzoli
Wat een snmakelijke reep!:)
Tine
Leuk recept! Bij m’n volgende bezoek aan de natuurwinkel koop ik steevast amaranth!
Renee
Ze staan nú in de vriezer! Het is jammer dat de honing natuurlijk zacht wordt als de reep niet gekoeld bewaard wordt, anders zou het een perfect meeneem-tussendoortje zijn… hoe zouden ze dat doen met graanrepen die je in de winkel koopt?
Anonymous
Misschien dat je Agar Agar zou kunnen gebruiken om te binden?
Wordt in de tropen gebruikt omdat het bij hoge temperaturen toch blijft binden ( In tegenstelling tot gelatine).
Ik ga het eerstdaags eens proberen.
Groet Marieke
De Bakparade
Ik hoor het graag als je het geprobeert hebt…