Nog net op tijd voor Sinterklaas, het perfecte gebak voor Pakjesavond. Maar ook perfect om die grote hoeveelheden pepernoten die altijd over blijven in te verwerken, zodat je ze nog kan eten.
Het is in ieder geval heel erg lekker en heel erg makkelijk en het ziet er ook nog eens leuk uit :)
Fijne Sinterklaas allemaal! Hopelijk krijg je van de Sint wat op je verlanglijstje stond, al betwijfel ik of ik een Maggi Mix Mixer krijg ;)
Chocolade Pepernoten Sinterklaas Cake
Nodig:
- 1 el azijn
- 375 ml (soja) melk
- 240g bloem
- 150g suiker
- 2 tl bakpoeder
- 1/2 tl baking soda
- 70g margarine
- 150g chocoladepepernoten, grof gehakt
- 60g pure chocolade
- +/- 20 pepernoten
Hoe maak je het:
- Meng de azijn en melk en laat 5 minuten staan.
- Vet de cakevorm in en bestuif met bloem. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
- Klop de boter en suiker luchtig.
- Voeg de bloem, bakpoeder en baking soda toe en klop tot alles gemengd is.
- Voeg de melk toe en roer totdat het net gemengd is.
- Vouw de chocoladepepernoten door het beslag.
- Giet in de vorm en bak in 60 minuten gaar (een saté prikker moet er schoon uitkomen).
- Laat afkoelen op een rek.
- Als de cake afgekoeld is, smelt je de chocolade.
- Spreidt de chocolade over de bovenkant van de cake en duw de pepernoten erin. Laat hard worden.
Geeft 12 plakken
Leave a Reply