Review: Asian Crips Thai Basil–Red Pepper

posted in: Review | 1

Wat?
Asian Crips Thai Basil–Red Pepper

Waar?
C1000

Wat kost het?
1,49 voor zakje van 65 gram

Waarom gekocht?
Het word gepromoot als een gezondere variant van kroepoek/chips, met minder vet en minder calorieen. Ik wilde wel eens zien wat daar van klopt en het ziet er lekker uit!

IMG_7477

IMG_7481

Hoe ziet het er uit?
Een zak net als een normale chips zak. De chips zelf zien er uit als een combinatie tussen een rijstwafeltje en kroepoek.

Ingrediënten
Tapiocabloem, cassave 31%, suiker, plantaardige olie, zout, sojasauspoeder (sojasaus, gerstemoutextract,tarwegluten, maltodextrine, gist, aroma), paprika, knoflook, ui, gistextract, basilicum, peterselie, voedingszuur E330, cayennepeper, chilipoeder, komijn, oregano, tomaat, chili-extract, kleurstof E160c.

Word ik blij van de ingrediënten?
Ik vind het heel erg meevallen, ik kan alle ingrediënten thuis brengen, het zit niet vol met geur, kleur en smaakstoffen. Wat ik wel had verwacht. Kijk het is niet geweldig, maar het is niet slecht voor een bewerkt product.
Cijfer: 6.5

Voedingswaarde
IMG_7478

Word ik blij van de voedingswaarde?
Als ik het bekijk in vergelijking met andere producten in deze productgroep, dus bijvoorbeeld chips of kroepoek. Dan is het véél beter. Kroepoek bevat bijvoorbeeld 28g vet (waarvan 3 verzadigd) per 100gram. Qua kcal bevat kroepoek 510 per 100 gram, dus ook wat meer. Ik kan dus zeggen dat het beter is dan andere vergelijkbare producten. Wat ook heel erg mooi is, is de portie. Eén portie is 25gram (zie foto hieronder)  en omdat het zo’n luchtig product is dat redelijk veel, je kan voor die 100kcal dus een mooi grote portie nemen.
Cijfer: 7.5

IMG_7480

Hoe smaak het?
Wat als eerste opvalt is de structuur het is heel krokant en luchtig, heel lekker. En dan de smaak. Op een of andere manier proeft het naar pittige satésaus, helemaal niet naar basilicum, maar wel heel erg lekker. Ik vind het echt heel erg lekker, ik ben fan. 
Cijfer: 7,5

Conclusie
Heel lekker, redelijk gezond, redelijke portie, wel aan de prijzige kant.

Eindcijfer: 7,5

One Response

  1. Hallo “Bakparade” Vind dit een interessant blog. Ik houd mezelf ook bezig met gezonde tussendoortjes en dergelijke vandaar.. Ik blijf je volgen.

Leave a Reply