Speculoos of Pindakaas Zaden Repen

Ik ben dol op speculoos als broodbeleg. Maar toen ik er achterkwam dat het in feite dezelfde structuur en eigenschappen heeft als pindakaas werd het nog veel leuker. Want dat wil zeggen dat je baksels met pindakaas ook kan maken met speculoos en ze meteen een hele andere smaak geeft. Dus in feite heb je 2 vliegen in een klap, 1 recept dat je op 2 manieren kan maken of met pindakaas of met speculoos en dus 2 verschillende smaken!

 Speculoos of Pindakaas Zaden Repen

IMG_7426

Nodig:

  • 50g sesamzaad
  • 20g zonnebloempitten
  • 20g kokos
  • 2 el speculoos of pindakaas
  • 2 el suikerstroop of honing.

Hoe maak je het:

  1. Meng het sesamzaad, zonnebloempitten, en kokos.
  2. Doe de speculoos en suikerstroop in een klein pannetje en zet op een laag vuur. Verwarm totdat het gemengd is en vloeibaarder.
  3. Roer het sesamzaadmengsel erdoor.
  4. Giet het mengsel in een plastic vorm (ik gebruik een leeg doosje van kokosbrood).
  5. Zet minimaal 30 min in de diepvries.
  6. Haal uit de diepvries en laat een beetje zacht worden, snijdt dan in repen.

Geeft 6 repen

7 Responses

  1. Tine

    Amai, die zien er gigantisch lekker uit! En van structuur ook: zijn ze nog vrij stevig? Ik hou daarvan.

  2. Lies

    Juist lekker als van die repen een beetje plakkerig en zacht zijn vind ik persoonlijk :)

  3. Chantal

    Hoi! Ik wil dit recept graag maken, maar ik ben benieuwd: hoe bewaar ik deze repen het langst? Ze lijken me heel erg lekker, dus écht lang hoef ik ze vast niet te bewaren… ;)

  4. De Bakparade

    @Chantal,
    Ik bewaar ze meestal in de diepvries, door het vet in de pindakaas bevriezen ze niet echt en dan blijven ze zeker een a twee maanden goed!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.