Chocolade Dulce de Leche Taart

posted in: Cake, Gebak | 5

Herinner je nog DE taart die op de grond viel? Nou je mag blij zijn, ik heb de moed opgevat om het hele recept nogmaals te maken en daarom krijg jij nu het recept voor een goddelijke decadente en heerlijke taart.
Een heerlijke chocolade taart, welke nu al mijn favoriete basis chocoladetaart is zo smeuïg en chocoladerig, heerlijk! Met daartussen lagen dolce de leche en chocolade en eromheen een dikke laag dolce de leche botercrème.
Op de verjaardag vond iedereen de taart heerlijk en was hij ook als eerste taart op. Trouwens tip: wil je een egoboost? Neem een zelfgemaakte taart mee naar een verjaardag en de complimentjes zijn niet meer van de lucht ;) Of je maakt hem gewoon voor jezelf en complimenteer jezelf met zo’n heerlijke taart!

IMG_7691

Nog wat opmerkingen over de dolce de leche. Je hebt 2x het recept voor dolce de leche nodig, aan jou of je het met melk of gecondenseerde gezoete melk maak. Je houdt waarschijnlijk ook nog wat dolce de leche over, maar het is zo lekker dat me dat geen probleem lijkt ;)

Basis Chocolade Taart
Aangepast van I Am Baker

IMG_7674

Nodig:

  • 240g bloem
  • 390g suiker
  • 120g cacao
  • 2 tl baking soda
  • 1 tl bakpoeder
  • 240ml karnemelk (of 225 ml melk + 1 el azijn)
  • 120ml zonnebloemolie
  • 240ml koffie
  • 2 eieren

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Bekleed de bodem van een springvorm (24cm) met bakpapier en vet de randen in.
  2. Meng de bloem, suiker, cacao, soda en bakpoeder in een grote kom.
  3. Meng in een aparte kom de melk, olie en eieren.
  4. Roer de natte ingrediënten door de droge.
  5. Giet nu de koffie beetje bij beetje door het beslag terwijl de mixer loopt. Mix totdat alles gemengd is.
  6. Giet het beslag in de vorm.
  7. Bak 50-60 minuten totdat een satéprikker er nagenoeg schoon uitkomt.

Dolce de Leche Botercrème

Nodig:

Hoe maak je het:

  1. Meng de dulce de leche samen met de boter totdat deze luchtig zijn en goed gemengd.
  2. Klop nu met de mixer de poedersuiker er beetje bij beetje in totdat de botercrème de gewenste dikte heeft.

Samenvoegen

IMG_7680

IMG_7690

Nodig:

  • 1x basis chocoladetaart
  • 1x dolce de leche botercrème
  • 1x dolce de leche
  • 100g pure chocolade fijngehakt
  • 500g m&m’s voor decoratie

Hoe maak je het:

  1. Snijdt de taart in 3 lagen met een groot kartelmes.
  2. Haal de bovenste twee lagen ervan af. Smeer een dikke laag dolce de leche op de cake. Bestrooi de dolce de leche laag met 1/2 van gehakte chocolade.
  3. Leg een tweede cakelaag erop en besmeer deze ook met dolce de leche en bestrooi met chocolade.
  4. Leg de laatste laag erop.
  5. Besmeer de taart rondom met de botercrème.
  6. Duw de m&m’s in de bovenkant.
  7. Bewaar de taart afgedekt in de koelkast, maar haal 1/2h voor het eten uit de koelkast. Je kan hem ook in stukken invriezen (mocht er iets over blijven).

Geeft 12-15 grote stukken

5 Responses

  1. Sonyanijntje

    Voor een vriendin had ik ook laatst een unieke taart gemaakt als cadeau (op een mooi bord) op haar verjaardag. Ze was er zo blij mee dat ze een foto van de taart op facebook plaatste! :)

  2. Vera

    De taart die op de grond viel? Ik zag het echt voor me, moet zo erg zijn.. Door dit recept krijg ik wel echt zin om eens een hele taart te maken! (ik ben er normaal veels te lui voor, haha)

  3. Anonymous

    De taart ziet er heerlijk uit!
    Waar kan ik de koffie door vervangen ik de taart voor een kind ga maken?

    • De Bakparade

      Ik weet niet waarom je geen koffie wilt gebruiken. Maar voor de smaak hoef je het niet te doen, want je proeft er niks van.
      Gaat het om de caffeine dan kun je altijd caffeine vrij gebruiken…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.