Chocolade Makronen zonder Bakken

posted in: Gebak, Snacks, vegan, Zonder bakken | 2

Je hebt macaron en makronen en allebei zijn ze heerlijk, maar ze zijn wel heel anders. Macaron zijn de heerlijke luchtige koekjes gemaakt van eiwit en suiker die aan elkaar geplakt worden met een crème in de meest heerlijke smaken. Ik ben een enorme fan van macarons maar ze zijn zo moeilijk om te maken (ik heb het onderzocht) dat ik het niet echt aandurf.
Makronen daarentegen zijn wat grovere koeken gemaakt met kokos erin, ook heel erg lekker, maar stukken makkelijker om te maken. En dit recept is al hellemaal makkelijk; je hoeft ze niet eens te bakken!
Enige moeilijkheid? Het maken van de kokosboter (duurt lang) of het lokaliseren van kokosboter (probeer de toko of biologische winkel). Maar als je dat hebt gedaan? Dan is het een kwestie van dingen door elkaar roeren en even wachten en klaar is je heerlijke makroon.

Chocolade Makronen zonder Bakken
Aangepast van Oh She Glows

IMG_7661

IMG_7665

Nodig:

  • 40g bloem
  • 20g geraspte kokos
  • 1 el cacao
  • 25g poedersuiker
  • 1/4tl zout
  • 35g kokosboter
  • 2 el melk

Hoe maak je het:

  1. Meng de bloem, kokos, cacao, poedersuiker en zout in een grote kom.
  2. Verwarm de kokosboter zodat deze vloeibaar is.
  3. Roer de kokosboter en melk door het bloemmengsel.
  4. Of maak kleine balletjes van het mengsel door het stevig samen te duwen en daarna te rollen of maak het jezelf makkelijk en duw een theelepel deeg in een mini muffinvorm.
  5. Zet de balletjes/ mini muffinvorm 1h in de diepvries. Je kan daarna de makronen met het puntje van mes uit de vorm wippen.
  6. Bewaar de makronen in de diepvries en haal ze kort voor het eten eruit.

Geeft 9 makronen

2 Responses

  1. Irene

    Dit recept stond deze week in het AD, gelijk uitgeprobeerd en perfect bevonden! Daarom wil ik het met jullie delen:

    recept voor Chocolade Macarons

    ca 8 stuks (dubbel), dit past op 1 bakplaat

    5 gram cacaopoeder
    70 gram poedersuiker
    40 gram amandelpoeder
    1 eiwit
    10 gram poedersuiker
    zout
    jam

    Meng de cacaopoeder door 70 gram poedersuiker samen met de amandelpoeder, zeef dit dan boven een kom.

    Klop het eiwit stijf, voeg dan in gedeelten de 10 gram poedersuiker en een snufje zout toe en blijf kloppen tot er pieken ontstaan.

    Spatel vervolgens het amandel/suikermengsel er beetje voor beetje door, zorg dat alles goed gemengd is en een homogene massa is.

    Bekleed een bakplaat met bakpapier, vul een spuitzak met ronde spuitmond met het macaronmengsel en spuit rondjes zo groot als een euro met voldoende tussenruimte op de plaat.
    Spuit 16 rondjes voor in totaal 8 macarons.
    Laat ze 1 uur rusten voordat je ze bakt, ze drogen dan al wat in.

    Bak de macarons in het midden van een voorverwarmde oven op 175 graden in circa 10-15 minuten.
    Laat ze goed afkoelen.

    Plak twee helften aan elkaar met jam.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.