Glutenvrije Chocolade Kokos Zaden Crackers

posted in: Brood | 5

Ik ben dol op knapperig dingen, crackers helemaal mijn ding, rijstwafels idem. Maar de meeste knapperige dingen zijn hartig en ik ben zelf niet zo’n fan van hartige dingen. Dus toen ik dit recept zag voor zoete knapperig crackers gemaakt van allemaal gezonde ingrediënten, wist ik dat ik ze meteen moest maken. En mijn instinkt bleek correct te zijn, want deze crackers zijn heerlijk knapperig, licht zoet en lichte kokossmaak.

Glutenvrije Chocolade Kokos Zaden Crackers

Aangepast van  What I Crave

IMG_7541

Nodig:

  • 35g kokos
  • 18g sesamzaad
  • 1/8 tl zout
  • 50g verse dadels
  • 1 tl stroop
  • 1 tl cacao

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Zet de dadels in een kommetje met warm water en laat 10 minuten weken.
  3. Haal de dadels uit het water (knijp niet uit) en doe ze samen met de stroop in de keukenmachine. Pureer tot een redelijk glad mengsel. Lukt het niet voeg dan 1-2 eetlepels water toe.
  4. Voeg de rest van de ingrediënten toe en pulseer totdat er een deeg ontstaat.
  5. Stort het deeg op de bakplaat en duw met je handen tot een deegplak van ongeveer 3-5 mm dik.
  6. Bak 15-20 minuten totdat het stevig aanvoelt. Laat verder afkoelen in de oven.

Geeft 6-8 kleine crackers

5 Responses

  1. Lies

    Oeh heerlijk! Deze ga ik eens maken!
    Is ook echt mijn ding, zoete varianten van normaal hartige dingen.

    Als je trouwens van zoete crackers houdt, dan beveel ik je echt aan om eens het Crunchy Muesli Knäckebröd van de ah te kopen. Is zoet, knapperig en erg lekker (zelfs met hartige kaas erop! en ook lekker met jam of gewoon met niks erop).

  2. Anonymous

    Wat zou je trouwens ter vervanging van de kokos kunnen doen? Havermout misschien? Of iets anders?

    • De Bakparade

      @ Anoniem

      Je zou misschien havermout kunnen gebruiken, maar ik weet het niet zeker. Je zou eventueel ook extra zaden kunnen gebruiken..

  3. Martine

    Ze zien er lekker uit. Ik heb sinds een tijdje iemand in de vriendenkring die glutenvrij is, dus dit soort recepten onthoud ik.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.