Lunch Week

posted in: Ander, Lunch | 10

Ik had 2 weken geleden zo’n lol in mijn zoete aardappel week, dat ik heb besloten om vaker een thema week te doen. En deze week presenteer ik jullie dan ook:

De LUNCH WEEK.

Want altijd maar een bruine boterham met kaas word ook saai. Dus ik ga jullie deze week wat ideeën geven voor andere soorten broodbeleg.
Maar je kan natuurlijk ook op andere manieren variëren en daar ga ik ook wat over vertellen.
Maar eerst mogen jullie mij vertellen:

Wat eet jij zoal als lunch?

Alvast om in de stemming te komen een aantal ideeën van andere:

Post image for Roasted Red Pepper & Provolone Sandwiches

Geroosterde rode paprika en kaas

Sandwich met groenten

 

Nutella and Caramelized Banana Sandwich

Nutella en Gekarameliseerde Banaan

Brie & Dried Apricot Panini

Brie en Gedroogde Abrikoos Panini

Eerdere recepten van De Bakparade

Panini a la Pomme
Super Chocolade Tosti

10 Responses

 1. Ik zie uit naar je nieuwe recepten deze week. Ben soms nogal clueless voor mijn lunch. Wat ik wel erg lekker is, is een boterham met ui, paprika, champignons en geitenkaas en dan 10 minuten onder de grill. Altijd smullen.

 2. Ik eet meestal luikse siroop, pindakaas, kaas, of wat avocado op mijn brood. Ik hou niet van lunch, juist omdat het altijd brood is.. Dus ik ben heel erg benieuwd naar de komende recepten!

 3. ben even wat aan het minderen met brood (koolhydraten) en dus druk bezig lunchideetjes te verzinnen zonder de bekende boterham erbij! Fijn zo’n themaweek!

  Ik vind het zelf heerlijk te lunchen met een soepje of met iets warms. Dat kan een gebakken/gekookt eitje zijn maar ook wat rijst of pasta.

 4. Ik ben geen vegetarische eter, mag ik dan ook wel mijn lunch bijdrage leveren?

  Vandaag had ik 2 eieren met 2 plakken ham en wat ger. kaas. Morgen 100 gr. gerookte zalm met komkommersalade.

  Ik eet weinig brood als lunch, eigenlijk alleen in het weekend. Door de week nauwelijks koolhydraten

 5. ‘s ochtends ben ik vooral van de ontbijtgranen met yoghurt/kwark/melk of pap… en daarom eet ik ‘s middags graag brood met lekker beleg als lunch :)
  (jammer alleen altijd dat brood minder lekker smaakt wanneer je het op moet eten, omdat het al een tijdje dan in je boterhamzakje of lunchtrommeltje heeft gezeten.. maja, ‘s middags ben je meestal op de studie of werk dus zal wel moeten)..
  Maar ben benieuwd naar deze week! :D

 6. Sonyanijntje

  Als je thuis luncht kan je inderdaad met tosti’s lekker varieren bijv: kaas/pesto of kaas/ham/ananas of kaas/salami. Mijn zusje is op het moment even ‘verslaafd’ aan ketchup bij haar kaas op brood, mosterd is ook lekker! Tosti’s kunnen ook met pindakaas en appel of chocolade/banaan. Of brie/honing/walnoten, wat ook lekker is op een opengesneden ciabatta uit de oven. Pitabroodjes met kaas uit de oven.
  Zoals eerder in reacties genoemd kan je restjes avondeten ook als lunch nemen, zoals rijst en pasta (warm of tot een salade verwerkt). Of een kop dampende soep naast je brood erbij, vooral voor de hele koude dagen.
  Pannenkoeken of poffertjes als lunch is ook een feest :).
  Ook zelfgemaakte krentenbollen vers uit de oven met wat boter!

 7. Als ontbijt wil ik zoet (havermout met appel/banaan en kaneel). Maar ‘s middags verlang ik steevast naar iets hartig. Ik probeer origineel te blijven door een pistolet af te wisselen met verschillende broodsoorten en te kiezen voor origineel broodbeleg. Nu en dan is dat kaas/ham maar ik maak ook zelf kipcurry salade of grijze garnalen of zalm of andere gerookte vis. Maar naast brood en als ik thuis ben probeer ik eens wat te koken of maak ik leuke salades met kikkererwten, quinoa, couscous, geitenkaas en vooral: geroosterde pompoen!

  Dus de ideeën met banaan/pindakaas/choco etc. gaan me niet bekoren. Wel iets met geroosterde groenten etc.

  Lunch moet voor mij echt hartig zijn!

 8. Anonymous

  Ik koop mijn brood bij de bakker, dus dat is altijd lekker! Verder hebben wij altijd verschillende soorten kaas en smeerkaas. Er staat een basilicumplantje in de vensterbank. Binnenkort ook weer bieslook in de tuin en de tuinkers is ook al weer gezaaid. Op vrijdag eten we thuis en dan gaan de overgebleven boterhammen in de broodrooster. In het weekend bakken we broodmessen komt er ook soep bij. soms maakt mijn man tosti’s met presto en kaas.
  Groetjes Liesbeth

 9. Anonymous

  Oh! Vergat ik nog de rijstewafel met appelstroop en appel! Maar goed,dat is dan meer een feestje. Verder wordt bij ons de maaltijd aangevuld met crackers, evt peperkoek of eierkoek.

  Groetjes Liesbe

Leave a Reply