Nutella Crunch Brownies

Ik kan het me nog zo goed herinneren op vakantie in Frankrijk, elke ochtend het ontbijt. Heerlijke vers Frans stokbrood met een dikke dikke en vooral hele dikke laag Nutella erop. De combinatie tussen de heerlijke zachte, zoete Nutella en het knapperig aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant stokbrood. Wat mij betreft dé manier om Nutella te eten.
Maar toen ik leerde over Wereld Nutella Dag die vandaag is.  en de bijbehorende website, toen gingen mijn ogen pas open. Wat kan je een boel verschillende dingen maken met Nutella van ijs tot koekjes en van biscotti tot brood.

Maar dit recept voor brownies met een Nutella crunch laag erop sprak mij het meeste aan en dat bleek terecht want wat is dit lekker. Een zachte brownie met daarop een heerlijke knapperige chocoladerige laag. Echt heerlijk!
Als je ooit één rede nodig had om Nutella te eten, dan weet ik niet wat een betere rede is dan het feit dat het vandaag Wereld Nutella Dag is. Dus koop een stokbroodje en smeer er een lekkere dikke laag op of nog beter? Maak deze heerlijke, makkelijke brownies!
Andere Nutella Recepten:

Nutella Crunch BrowniesAangepast van mijn brownie recept en Sugar Crafter
IMG_7619
IMG_7623
IMG_7632
Nodig:

 • 130g volkorenbloem
 • 40g cacao
 • 2,5 tl bakpoeder
 • 200g appelmoes
 • 60g suiker
 • 60g suikerstroop of honing
 • 1/2 tl vanille-extract
 • 1/2 tl zout
 • 70g pure chocolade
 • 100g Nutella
 • 45g gepofte chocolade ontbijtgranen

Hoe maak je het:

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
 2. Mix de volkorenbloem, cacao, bakpoeder, suiker en zout door elkaar.
 3. Roer de appelmoes, honing en vanille-extract erdoor.
 4. Giet in een kleine springvorm.
 5. Bak ongeveer 20 minuten totdat de brownie van de randen van de bakvorm beginnen weg te trekken.
 6. Laat tenminste 30 minuten afkoelen.
 7. Meng na 30 minuten in een kleine steelpan de chocolade en Nutella en laat al roerende smelten.
 8. Haal van het vuur en roer de gepofte ontbijtgranen erdoor.
 9. Schep het mengsel op de brownie en zet minimaal 1h in de diepvries.
 10. Snijdt in stukken en bewaar in de koelkast/diepvries

Geeft 6-8 stukken

7 Responses

 1. Martine

  Ik ben niet zo gek op nutella, maar deze taart doet me het water in de mond lopen. Ga ik zeer binnenkort maken.

 2. Linda

  Zodra ik weer fatsoenlijk knabbelen kan (nieuwe draad in beugel) wordt dit het eerste wat ik bak!

 3. Linda

  In je ingredientenlijst wordt er geen melding gemaakt van vanille extract maar in je bereiding wel…

 4. Linda

  Ja dat las ik, maar ik vond het niet terug bij de ‘benodigdheden’ er wordt niet vermeld hoeveel vanille extract je nodig had.
  Ik heb de brownies intussen gemaakt en heb er het merg van een vanille stokje bijgedaan ipv vanille extract. Ze waren heerlijk, ik heb 3 grote stukken op! :D
  Ik ben niet meer bij je blog weg te slaan!

 5. De Bakparade

  @ Linda
  Oh zo :) Ik denk 1/2 tl, zal het veranderen.
  SUper mooi dat je ze zo lekker vind (ik vind ze ook echt geweldig :)) en hopelijk maak je nog veel meer lekkere dingen :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.