Pindakaas Chocolade Koekjesdeeg Cupcakes

posted in: Cupcakes en Muffins, Gebak, Snacks | 5

Ik had dit weekend zo’n zin om lekkere ongezonde en ingewikkelde cupcakes te maken. Maar wat? In eerste instantie kwamen met Valentijnsdag Red Velvet cupcakes in me op, maar dat bleek toch niet zo ingewikkeld te zijn als ik in gedachte had, dus dat werd het niet.

Maar toen kwam ik via foodgawker op een recept voor cupcakes met koekjesdeeg erin en ik ben dol op rauw koekjesdeeg ( Pindakaas Koekjesdeeg Balletjes Gebakken en Rauw, Pindakaas koekjesdeeg koekjes, Rauw Pindakaas Koekjes Deeg voor 1).  En ze zagen er zo lekker uit, dat ik wist dié moest ik maken.
Maar wat moet ik 12 cupcakes? Dat is wel heel erg veel, dus wat gereken later, had ik het omgerekend tot 3 cupcakes. Beter! Leid helaas wel tot hele rare hoeveelheden.

Maar het eindresultaat mag er zijn, wat zijn deze cupcakes lekker en wat zien ze er mooi uit! En een mooie bijkomstigheid? Je houd nog koekjesdeeg over dus je kan Cookie Dough Ice Cream maken a la Ben & Jerry. Oftewel je roert de balletjes door bananenijs.

Vanille Cupcakes
Alle aangepast van Vanilla and Lace

IMG_0119

IMG_0122

Nodig:

  • 60ml melk
  • 20ml olie
  • 35g lichtbruine basterdsuiker
  • 10g suiker
  • 1/2 tl vanille extract
  • 1/2 el (6g) maïzena
  • 1/4 tl bakpoeder
  • 1/8 tl zout
  • 42g bloem

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Zet 3 papieren vormpjes in een cupcake vorm.
  2. Meng de olie, melk, suiker en vanille.
  3. Voeg de rest van de ingrediënten toe en roer totdat er geen klontjes meer zijn.
  4. Verdeel het beslag over de vormpjes.
  5. Bak 20-22 minuten totdat de cakejes lichtbruin zijn en een satéprikker er schoon uitkomt.
  6. Laat afkoelen op een rooster.

Pindakaas Koekjesdeeg

IMG_0123

Nodig:

  • 34g bloem
  • 1/8tl zout
  • snuf baksoda
  • 13g boter
  • 24g pindakaas
  • 22g lichtbruine basterdsuiker
  • 18g suiker
  • 1/8 tl vanille extract
  • 1 el melk
  • 30g chocolade, fijngehakt

Hoe maak je het:

  1. Meng de boter, pindakaas, suikers en vanille extract met de mixer zodat het een licht en romig mengsel is geworden.
  2. Roer de melk erdoor.
  3. Roer de bloem, soda en zout erdoor.
  4. Schep tenslotte de chocolade erdoor.
  5. Vorm kleine balletjes ter grootte van een theelepel.
  6. Leg de balletjes in de diepvries om op te stijven.

Koekjesdeeg Botercrème

Nodig:

  • 37g boter
  • 25g poedersuiker
  • 1 tl melk
  • 40g koekjesdeeg

Hoe maak je het:

  1. Mix de boter met een mixer tot deze luchtig is.
  2. Klop de poedersuiker er beetje bij beetje door.
  3. Voeg de melk toe en klop 1-2 minuten.
  4. Roer het koekjesdeeg erdoor.

Voeg alles samen:

  1. Neem een cupcake en snijdt een klein rondje uit de bovenkant, dit gaat heel goed met behulp van een appelboor.
  2. Leg een balletjes koekjesdeeg in het gat.
  3. Besmeer de cupcake met de botercrème.

Geeft 3 cupcakes

Je houd waarschijnlijk koekjesdeeg over, dat is niet erg, want het is heerlijk om zo te eten of doe Benny & Jerry na en roer het door wat bananenijs voor Cookie Dough Ice cream.

5 Responses

  1. Sonyanijntje

    Cake/cakejes zijn meestal de volgende dag nog lekkerder dan op de dag dat je ze hebt gebakken! Je kan er makkelijk wat meer maken en even laten staan.
    Visite uitnodigen, de buren verrassen met een cakeje… Alles kan :)

  2. Anonymous

    Het zit toch niet on de weg dat ze er maar drie maakt? Ik vind het juist handig, als je er meer wil maak je er grwoon meer…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.