Review: van der Meulen Melba Toast 7 granenbrood

posted in: Review | 5

Wat?
van der Meulen Melba Toast 7 granenbrood

Waar?
Hoogvliet

Wat kost het?
0,79 voor 100 gram.

Waarom gekocht?
Ik liep toevallig langs het schap en ik vond het er lekker uit zien. En ik was wel benieuwd of melba toast gemaakt van 7 granenbrood heel anders proeft als gewone melba toast.

IMG_7656

IMG_7659

IMG_7658

Hoe ziet het er uit?
Simpel kartonnen doosje met erin 5 pakjes met elk 6 toastjes. De toastjes zelf zijn lichtbruin met aan de zijkant allerlei zaden en pitten.

Ingrediënten
tarwebloem (44%), plantaardige oliën en vetten (gedeeltelijk gehard), havervlokken (7%), lijnzaad, gist, moutmeel (gerst) (3,4%), sesamzaad, zuurdesem (rogge) (2,3%), gerst (1,8%), soja, gebroken tarwe (1,8%), boekweit (1,8%), mais (1,1%), zout, rijst (0,9%), natuurlijke aroma (boter/vanille), emulgator: E471 en E481.

Word ik blij van de ingrediënten?
Ik schrok wel even dat de lijst zo lang is, maar met 7 granen moet je natuurlijk al heel veel verschillende ingrediënten hebben. Enige waar ik niet zo blij mee ben is het feit dat er gedeeltelijk geharde oliën en vetten in zitten, dit betekent dat er waarschijnlijk transvet (hét ongezondste vet) in zit. Maar over het algemeen vind ik het heel erg meevallen en zijn het allemaal natuurlijke ingrediënten.
Cijfer: 7.5

Voedingswaarde

Per pakje (20gram):
88kcal, 2.9g eiwit, 12.1 g koolhydraten, 2.8g vet, 2g verzadigd vet, 1.4g vezels

Word ik blij van de voedingswaarde?
Ik word niet super blij van deze voedingswaarde, maar ook niet heel verdrietig. Het is allemaal wel oké. Kcal prima (mits je er natuurlijk niet brie of zo op gaat smeren), vezels oké, hoeveelheid vet redelijk, wel relatief hoog percentage verzadigd vet…
Cijfer: 7.0

Hoe smaak het?
Ik begon met proeven en probeerde in mijn achterhoofd te houden hoe normale melba toast proeft en zo het verschil te proeven. En ik ben heel aangenaam verrast het proeft heel anders als normale melba toast, veel steviger van smaak, veel meer smaak, terwijl de krokante structuur hetzelfde is als normale melba toast. Het is net melba toast maar dan met iets extra’s.
Cijfer: 8,5

Conclusie
Lekker, redelijk gezond.

Eindcijfer: 7,5

5 Responses

 1. Ik heb die met pompoenbrood en volkorenbrood! Vind ze zeer lekker!

 2. Ik heb deze ook in alle andere smaken gehad. Die met pompoen is ook erg lekker! Ook zonder beleg!

 3. Haha, beetje saaie review over melba toastjes :-P
  Had deze laatst ook geproefd toevallig en ik vond ze niet lekker.. die met maisbrood smaak zijn wel erg lekker! (maar blijven saaie toastjes;)

  Heb je trouwens nog iets van PB2 Peanut Butter of Better’n Peanut Butter kunnen bemachtigen voor een leuke review?

  • Ik heb gekeken, maar ik kan het nergens krijgen zonder dat je een creditcard nodig hebt en die heb ik dus niet… Vind het wel jammer ziet er wel goed uit.

  • Ja had ik ook.. al had ik ook een site gevonden waar het via paypal kon en paypal is gemakkelijk aan te maken.. Maar wel jammer! Hopelijk gaan ze het snel eens verkopen in NL!

Leave a Reply