Roomkaas Kaneel Chocolade Amandel Bonbons

posted in: Snacks, vegetarisch | 1

Toen ik de kaneel chocolade amandelen had gekregen, begon mijn brein te draaien wat kan ik met die heerlijke amandelen maken? En toen moest ik opeens aan de stroopkoek roomkaas balletjes denken, die had ik toen ik bezig was met de recepten te ordenen weer eens voorbij zien komen en ik herinnerde me hoe lekker die waren en dat ik echt weer een keer moest maken. Maar twee keer hetzelfde maken is natuurlijk niet leuk. Dus het werd hetzelfde idee, maar dan anders. En zeker net zo lekker :)

Tips:

 • Je kunt ook andere koekjes gebruiken
 • Of gewone nootjes

Roomkaas Kaneel Chocolade Amandel Bonbons

IMG_8367

IMG_8356

Nodig:

 • 65g kaneel chocolade amandelen
 • 5 theebiscuits
 • 20g roomkaas
 • 25g poedersuiker

Hoe maak je het:

 1. Maal de theebiscuits heel erg fijn in de keukenmachine. Voeg de amandelen toe en pulseer totdat deze redelijk fijn zijn.
 2. Meng de roomkaas en poedersuiker totdat deze goed gemengd zijn.
 3. Roer de theebiscuits en amandelen door het roomkaas mengsel. Dek af en zet 30 minuten in de koelkast.
 4. Bekleed een schaaltje met plastic folie.
 5. Haal het mengsel uit de koelkast en vorm balletjes (je moet ze redelijk stevig aanduwen).
 6. Bewaar ze in de koelkast of diepvries.

Geeft 6 bonbons

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.