Seitan Champignon Stoofschotel

posted in: Hoofdgerecht, vegan, vegetarisch | 2

En heb je de seitan van gister al gemaakt?
Dan kan je hem mooi gebruiken in deze super lekkere en gezonde stoofschotel.  Wat ik helemaal geweldig vind aan dit recept, is dat iets weg heeft van een vleesstoofschotel zowel in de smaak als de textuur van de seitan, maar het is veel gezonder, sneller, makkelijker en natuurlijk vegetarisch :)

Tips:

  • Geen seitan gemaakt? Je kan ook seitan in de natuurvoedingswinkel kopen of je gebruikt tofu of tempe.
  • Andere groenten zijn natuurlijk geen probleem!
  • Dit is heerlijk met knapperig stokbrood, maar rijst of aardappelen zou ook kunnen.

Seitan Champignon Stoofschotel
Aangepast uit Appetite for Reduction

IMG_7843_thumb2

Nodig:

  • 200g seitan, in middelgrote stukjes
  • 1 ui, in halve ringen
  • 1 rode paprika, in dunne strepen
  • 250g (grote) champignons, in dikke plakken
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1/4 tl gemalen venkelzaad
  • 1/2 tl tijm
  • 1/8 tl rode pepervlokken
  • 240ml bouillon
  • 1 1/2 el bloem

Hoe maak je het:

  1. Verwarm een klein scheutje olijfolie in een pan met een dikke bodem. Bak de seitan 5 minuten op medium vuur. Haal uit de pan en zet weg.
  2. Bak de uien en paprika ongeveer 10 minuten totdat de paprika een beetje zwart wordt.
  3. Voeg de champignons en kruiden toe en bak 3 minuten totdat de champignons hun vocht loslaten.
  4. Meng ondertussen het bloem met een scheutje bouillon tot een glad papje.
  5. Voeg het bloempapje en de rest van de bouillon toe aan de groente. Zet het vuur lager en laat enkele minuten pruttelen totdat het dikker is geworden.
  6. Voeg de seitan toe en verwarm nog 5 minuten.

Genoeg als hoofdgerecht voor 2 personen

2 Responses

  1. Anoniem

    Gisteren de seitan gemaakt en het stoofpotje. Als niet vegetariër vond ik het voor herhaling vatbaar!
    Ps: hoe lang kan de seitan in de frigo bewaard worden?

    • Inge

      Het wat leuk dat je het gemaakt hebt en lekker vond, toevallig komt er morgen nog een recept met seitan online :)
      Ik zou het maximaal 4 dagen in de koelkast bewaren, maar je kan het ook makkelijk invriezen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.