Sinaasappel Chocolade Walnoot Mueslirepen

posted in: Gebak, Repen, Snacks | 8

Mueslirepen, het ideale tussendoortje, je stopt zo’n ding in je tas en als je honger krijgt dan is ie er :) En je kunt natuurlijk de mueslirepen uit de supermarkt kopen met allerlei rare ingrediënten en hele saaie smaken, ik bedoel appel-rozijn of hazelnoot muesli repen kennen we nu wel. Dus maak je eigen mueslirepen: super makkelijk, super snel, jij bepaalt wat er in gaat en jij bepaalt de smaak. En dan kom je dus spontaan op sinaasappel-chocolade- walnoot mueslirepen :)

Tips:

  • Houdt je niet van walnoten? Je kunt elke soort noot gebruiken die je wilt, of laat het weg.
  • Het is ook heel lekker met ander gedroogd fruit, bijvoorbeeld ananas of mango voor een tropische reep.
  • Ik snijdt de repen in stukken en wikkel ze in plastic folie en bewaar ze in de diepvries je kan ze dan super makkelijk meenemen en tegen de tijd dat je trek krijgt zijn ze ontdooit.

Sinaasappel Chocolade Walnoot Mueslirepen
Aangepast van Anja’s Food 4 Thought

IMG_7883IMG_7888

Nodig:

  • 120g havermout
  • 25g walnoten
  • 1/8tl zout
  • 1/2tl kaneel
  • 1 1/2 tl cacao
  • 1 1/2 tl sinaasappelschil
  • 150ml vers sinaasappelsap
  • 1 el honing
  • 60g rozijnen

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Bekleed de bodem van een kleine springvorm met bakpapier.
  2. Meng de havermout, walnoten, zout, kaneel en cacao in een grote kom.
  3. Meng in een aparte kom de sinaasappelschil, sinaasappelsap en honing totdat het goed gemengd is.
  4. Roer de rozijnen en sinaasappelmengsel door het havermoutmengsel.
  5. Schep het beslag in de vorm en duw stevig aan.
  6. Bak 20-25 minuten totdat de randen goudbruin beginnen te worden.
  7. Laat in de vorm afkoelen. Snijdt in stukken.

Geeft 6 repen

Voedingswaarden

8 Responses

  1. Anonymous

    dit recept kwam als geroepen, was net iets aan het zoeken voor mijn overvloed aan sinaasappels, het staat in de oven. bedankt voor je leuke recepten! ik heb er al behoorlijk wat van gemaakt:-) Groetjes Laura

  2. Irene

    Weer een lekker (glutenvrij) recept, is hier goed in de smaak gevallen met toevoeging van wat stukjes gedroogde abrikoos. Ik moest wel mijn mede-eters even waarschuwen dat ze geen zoet moesten verwachten. Als je dat weet is het erg lekker.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.