Klassieke Aardbei Slagroom Taart

posted in: Gebak, Taart | 6

Wat zegt er meer lente dan aardbeien? Die mooie zoete rode vruchten waar het sap uitloopt als je erin bijt. Heerlijk!
En wat combineert er beter met aardbeien dan slagroom? De heerlijke luchtige witte massa tegenover de wat stevigere zoete rode aardbeien.
En dan een compacte lichte zoete cake met een klein beetje citroen en yoghurt om de boel wat lichter te maken?
Kan het beter?

Dit is een inzending voor het Foodblog Evenement

Klassieke Aardbei Slagroom Taart

IMG_8788

IMG_8791

Nodig:

  • 180g zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout
  • 125ml yoghurt
  • 3 eieren
  • 200g suiker
  • schil van 1 citroen fijn geraspt
  • 1/2 tl vanille extract
  • 120ml zonnebloemolie
  • 500g aardbeien
  • 2 el suiker
  • 500ml slagroom
  • 2 el suiker
  • 2 zakjes klop fix
  • aardbeienjam

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bekleed de bodem van een springvorm (20cm) met bakpapier en vet de randen in.
  2. Meng het zelfrijzend bakmeel en zout.
  3. Roer de suiker en citroenrasp goed door elkaar.
  4. Doe de eieren, yoghurt en vanille extract erbij en klop met een mixer tot het goed gemengd en luchtig is.
  5. Klop het zelfrijzend bakmeel erdoor.
  6. Schep de olie erdoor, zodat alles net goed gemengd is.
  7. Giet het beslag in de vorm en bak in 35 minuten lichtbruin.
  8. Laat 5 minuten afkoelen in de vorm en daarin op een rooster. Als de cake afkoelt is, verpak je hem in huishoudfolie en laat één nachtje liggen, de smaken zalen zich dan verder ontwikkelen.
  9. Snijdt de dag erna de aardbeien in 2-en of 4-en afhankelijk van de grootte en schep om met de suiker.
  10. Klop de slagroom samen met 2 el suiker en eventueel 2 zakjes klop-fix redelijk stijf.
  11. Snijdt de cake horizontaal doormidden en leg de bovenkant even opzij.
  12. Besmeer de onderste laag royaal met aardbeienjam en leg daarbovenop de aardbeien (probeer wel zo min mogelijk vocht mee te scheppen).
  13. Verdeel de helft van de slagroom bovenop de aardbeien.
  14. Leg de bovenste cakelaag bovenop de aardbeien.
  15. Smeer de rest van de slagroom over de cake en garneer met extra aardbeien.

Geeft 8 stukken

6 Responses

  1. Marike

    Wat een plaatje! Hmm, ik krijg er gewoon trek van. Zou je de zonnebloemolie ook kunnen vervangen voor iets anders?

  2. Anonymous

    Citroencake met slagroom en aardbeien doet het bij ons met moederdag ook altijd goed!

    Groetjes Liesbeth

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.