Super Makkelijke Chocolade Hazelnoot Truffels

Ik had een tijd geleden een aantal zakjes nootjes gekrijgen van SUMM om mee te experimenteren. Ik maakte er al heerlijke truffels mee en een mango taartje. Maar ik heb nog meer recepten in mijn koker :)
Maar dit recept is een beetje verhaal apart, want eigenlijk was het de bedoeling om chocopasta te maken. En dat kan ook, maar als je een stapje verder zet dan kan je ook deze heerlijke truffels maken.
Het zit zo, ik had de nootjes in de keukenmachine fijngemalen tot een pasta, dat ging heel goed en het werd helemaal vloeibaar, toen had ik het in een bakje in de kast gezet en toen werd het redelijk hard.
Nog steeds heel lekker in de warme havermout pap (dan smelt het) of op een warm broodje (smelt het ook ;)). Maar niet zo smeerbaar dat je het op een boterham kan doen (dan moet je meer olie toevoegen aan de pasta), maar toen kwam the boyfriend met het idee om er truffels van te maken! En wat een goed idee was dat :)
Want deze truffels zijn niet alleen heerlijk, maar ook nog eens veel gezonder dan normale truffels, aangezien de hazelnoten vol met gezonde onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetten zitten :)

Super Makkelijke Chocolade Hazelnoot Truffels
Eigen recept

IMG_8572

Nodig:

  • 150g chocolade hazelnoten
  • 1 el olie
  • cacao of kokos om door te rollen

Hoe maak je het:

  1. Doe de chocolade hazelnoten in de keukenmachine en laat 5 minuten draaien. Je krijgt een soort chocopasta/pindakaas mengsel.
  2. Voeg de olie toe en laat even draaien zodat alles goed gemengd is.
  3. Zet 30 minuten in de diepvries.
  4. Neem 1 tl beslag en rol er een balletje van tussen je handen. Rol het balletje vervolgens door de cacao/kokos.
  5. Bewaar in de koelkast/diepvries

geeft 10-15 truffels

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.