Zoete Pompoen Pit Chocolade Hummus

posted in: Dips en spreads, Lunch, Suikervrij, vegan | 0

Toen ik zag dat in het pakketje van Gezond met Pit, pompoenpitpasta zit ging mijn gedachte meteen naar hummus. Waarom? Omdat één van de eetliefdes van mei zoete hummus is, hier schreef ik al eerder over (Zoete Chocolade Hummus) , maar de variaties hiermee zijn eindeloos, dus wilde ik heel graag een variant met pompoenpitpasta maken. En dát bleek een hele goede zet te zijn, want dit is lekker, héél lekker. Ik heb het in de afgelopen twee weken al 2x gemaakt en dan moet je bedenken dat ik de enige ben die dit eet, want de boyfriend loopt met een afstand van 1km rondom hummus heen, volgens hem proeft het naar zand. Nouja! Ik ben het natuurlijk helemaal niet met hem eens en zou het zo uit het bakje eten, maar om het beschaafder te houden, eet ik het maar op beschuiten, crackers of geroosterde boterhammen.

Zoete Pompoen Pit Chocolade Hummus
Bakparade Original

IMG_8869

Nodig:

  • 150g gekookte kikkererwten
  • snuf zout
  • 2 el pompoenpitpasta
  • 1 a 2 el melk
  • 1/2 tl stevia
  • 1 el cacao poeder

Hoe maak je het:

  1. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en maal tot een glad en luchtig mengsel. Voeg eventueel één extra eetlepel melk toe om dit te bereiken.
  2. Proef de hummus als het niet zoet genoeg is, voeg je 1/8 tl stevia toe en proeft weer etc.

Geeft +/- 200g hummus

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.