Carrot Cake Humus

posted in: Dips en spreads | 2

Je zou verwachten dat ik al zoveel humus in mijn leven heb gegeten dat ik het inmiddels een beetje zat begin te worden of dat de inspiratie voor een nieuwe variant een beetje begint op te raken…
Maar niets blijkt minder waar te zijn, want ik heb deze maand al drie nieuwe humus recepten gemaakt: Zoete Pompoenpit Chocolade Hummus, Carrot Cake Hummus en Banaan Humus (die komt nog).
Hopelijk zijn jullie de humus nog niet zat? En als je nog een humus idee hebt? Mijn repertoire is nog niet verzadigd ;)

Carrot Cake Humus

Aangepast van Kiss My Brocolli

IMG_9408

Nodig:

  • 200g gekookte kikkererwten
  • 100g wortel, in dunne plakjes
  • 1/4 tl stevia
  • 3/4 tl koekkruiden
  • 2 el water
  • 2 el rozijnen

Hoe maak je het:

  1. Doe de wortel in een steelpan en voeg zoveel water toe zodat ze voor de helft onder staan. Breng aan de kook en laat met de deksel op de bodem koken/stomen totdat ze héél zacht zijn; een mes moet er heel makkelijk in gaan.
  2. Doe de kikkererwten, wortel, stevia, kruiden en water in de keukenmachine en pureer tot een glad en luchtig mengsel.
  3. Roer de rozijnen erdoor.

2 Responses

  1. Anne

    Zit net een boterham met humus met zongedroogde tomaten te eten terwijl ik dit lees… Maar het is van het laatste bakje van mijn voorraadje en bijna op dus zal vannacht meteen kikkererwten wellen om deze variant eens te proberen! Lijkt me heerlijk, heel creatief.
    Ik zou er denk ik nog wat yoghurt aan toevoegen omdat ik vind dat humus daar een lekker smeuïge substantie van krijgt. Dan wordt het ook lekker smeerbaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.