Chocolate Chip Pindakaas Chocopasta Brownies

posted in: Brownies, Gebak, Repen, Snacks, vegan | 4

In een poging om zoveel mogelijk dingen uit mijn keukenkastjes op te maken voor de verhuizing én een vriendinnenavond die vroeg om iets lekkers. Werden deze brownies geboren.

Niet genoeg pindakaas? Een restje chocopasta kan vast ook…
Ik heb nog een restje zelfrijzend bakmeel, dat kan ook in plaats van bloem + bakpoeder.
Die boter moet echt op, maar appelmoes had ook makkelijk gekund.

Maar dat deze brownies geboren werden uit restjes, maakt ze niet minder lekker, want lekker zijn ze!

Chocolate Chip Pindakaas Chocopasta Brownies
Geïnspireerd op What Megan’s Making

IMG_9865

Nodig:

  • 100g pindakaas
  • 75g chocopasta
  • 45g boter
  • 130g suiker
  • 110g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 el lijnzaad + 3 el heet water
  • 125g zelfrijzend bakmeel
  • 1/4 tl zout
  • 100g pure chocolade, fijn gehakt

      Hoe maak je het:

      1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
      2. Bekleed een kleine ovenschaal of vierkanten bakvorm met aluminiumfolie of bakpapier.
      3. Meng de boter, pindakaas en chocopasta met de mixer, tot ze goed gemengd zijn.
      4. Voeg de suiker toe en mix 2-4 minuten, het moet een redelijk luchtig mengsel worden.
      5. Klop het ei of lijnzaadmengsel erdoor.
      6. Roer het zelfrijzend bakmeel en zout erdoor. Het is een heel dik deeg, maar als je goed roert wordt het een deeg.
      7. Schep de chocolade erdoor.
      8. Schep het deeg in de ovenschaal en duw met je handen uit.
      9. Bak 25-30 minuten, totdat een satéprikker er schoon uitkomt.
      10. Laat helemaal afkoelen en snijdt dan pas in stukken; bewaar in koelkast of diepvries.

      Geeft 8-10 stukken

      4 Responses

      1. Ellen

        Ahaaa ik dacht al dat ik pindakaas proefde! Ze waren lekker! :)
        X Ellen

      2. Fatima SafranaArgana

        Ik hou van zulke ‘ach dat kan er ook wel bij’ recepten.
        Ze geven aan wat koken echt is.

        je brownies zien er lekker uit en geloof jou en Ellen wel dat ze ook nog eens heerlijk smaken!

      3. Maria

        Ik had alleen ingredienten en bereidingswijze opgeslagen.
        Wat een fijne verrassing dat er zulke lekkere brownies uit kwamen.
        Ik heb ze moeten verstoppen thuis om te zorgen dat ze niet in één avond op zijn ;-)

      Leave a Reply

      Your email address will not be published.

      This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.