Review Alguesta Atlantica, zeewier producten

posted in: Review | 2

Ik kreeg laatst weer een heel leuk en vooral héél bijzonder pakketje om te reviewen. Het ging deze keer namelijk om producten op basis van zeewier. Want buiten nori vellen bij sushi kun je zeewier op nog veel meer manieren eten en bereiden.

IMG_9821

Ik kreeg twee soorten verse zeewier, twee spreads en één vinaigrette.

Ik probeerde als eerst de groen Wakamé; ik maakte hier een roerbakschotel van met wortel en champignon en sojasaus.
Toen ik het opende kwam me de zeelucht meteen te gemoed, het ruikt heel lekker en ziltig. Je begint met het weken van het zeewier om het teveel aan zout eruit te krijgen en daarna kan je het op allerlei manieren verwerken.
Ik verwerkte het dus in een roerbakschotel en eerlijk is eerlijk het zag er heerlijk uit, maar het was gewoon niet mijn ding. Ik vond het gewoon niet lekker; de boyfriend vond het wel lekker, dus zoals ze zeggen smaken verschillen.

Een beetje huiverig proefde ik dus de Dolce spread op een geroosterde boterham en ik was aangenaam verrassend, want dit vond ik wel heel erg lekker. Je proeft de zee smaak wat minder; het is meer zout, zurig, pittig en romig: erg lekker.
En qua ingrediënten:
50% zeewier, basilicum, olijfolie, uien, augurk, sojasaus, appelazijn, rijstazijn, mosterd, peterselie, citroen en kruiden.
Kijk daar word ik blij van alleen natuurlijke, gezonde en ook nog eens biologische ingrediënten. ‘’Thumbs up’’
Helaas staan er geen voedingswaarde op de verpakking.

IMG_9850

Tenslotte proefde ik de dressing op een salade van komkommer en tomaat en dit bleek wederom erg lekker te zijn. Het heeft een zurige, romige smaak met een hele lichte smaak die ik niet kan thuisbrengen, maar wel heel erg lekker is, ik vermoed dat het dus één van de zeewieren is?
Ingrediënten:
Zeesla, wakamé, zeespaghetti, olijfolie, wijnazijn, tamari, mosterd en citroen.
Wederom super natuurlijk, gezonde ingrediënten, kan niet echt beter toch?

Grappig feitje:
de zeesla en wakamé worden in het wild in Frankrijk geplukt!
De spreads worden bereid via lacto fermentatie en zijn dus een half jaar houdbaar!

Zo ik het aanraden? Ik ben fan van de spreads en de vinaigrette; de zeewier op zich, de wakamé ben ik niet zo’n fan van.

Voor meer informatie en hun andere producten, zie de website.
De producten zijn te verkoop bij een veel biologische winkels, voor een hele lijst zie hier.

2 Responses

  1. Dit is wel iets voor mij.
    Vind zeewier echt lekker maar vind het in Nederland altijd of duur of met heel veel troep erin.
    Zijn deze producten een beetje betaalbaar?

Leave a Reply