Review: Peijnenburg Belgische Chocolade

posted in: Review | 1

Wat?
Peijnenburg Belgische Chocolade

Waar?
Albert Heijn

Wat kost het?
2,35 euro voor 450 gram

Waarom gekocht?
Ik ben dol op ontbijtkoek en met name de luxe varianten (vooral die met gember!) en deze leek me heel erg lekker.

IMG_9491

IMG_9500

 

Hoe ziet het er uit?
Een normale ontbijtkoek, maar met een kartonnen huls erom heen; hier staat gewoon alle basis informatie op. De ontbijtkoek zelf ziet er goed uit, met nootjes aan de boven en onderkant en grote stukken chocolade erin.

Ingrediënten

Glucose-fructosestroop, roggebloem 33%, chocolade 9% (suiker, cacaomassa, cacaoboter, emulgator (sojalecithine), natuurlijk aroma), water, suiker, hazelnoot, plantaardige oliën en vetten (palm, raap, zonnebloem), rijsmiddelen (natriumbicarbonaat, zuurnatriumpyrofosfaat), gebrande suiker, rijstebloem, specerijen en aroma.

Word ik blij van de ingrediënten?
Ik moet eerlijk bekennen dat ik in de winkel niet op de ingrediëntenlijst had gekeken; maar als ik dit zie schrik ik toch wel weer. Er zit zoveel suiker in (het staat zelfs 4x op deze lijst). Verder valt het allemaal wel mee, niet super gezond maar ook niet verschrikkelijk slecht.
Cijfer: 6.5

Voedingswaarde per 100g:
 

image

Word ik blij van de voedingswaarde?
Ik heb ter vergelijking even gekeken naar normale ontbijtkoek en dan blijkt dat deze ontbijtkoek qua kcal nagenoeg hetzelfde is. Alleen het vetgehalte is véél hoger, maar als je per plak bekijkt valt het alsnog heel erg mee. Alleen de hoeveelheid suiker is wel héél hoog :(.
Cijfer: 6.5

Hoe smaak het?
Ik vond deze ontbijtkoek echt heel lekker; je proeft echt de stukken chocolade welke ook echt lekker zijn en ook de nootjes op de bovenkant voegen een extra smaak en textuur sensatie toe. De ontbijtkoek zelfs, proeft gewoon zoals ontbijtkoek. Ik ben echt fan van deze ontbijtkoek :)
Cijfer: 8,0

Conclusie
Voedingswaarde en ingrediënten zijn middelmatig; maar de smaak en textuur zijn duidelijke verbetering van gewone ontbijtkoek.

Cijfer: 7.5

One Response

  1. Vind het toch wel veel suiker bevatten. Maar lekker is ie zeker.

Leave a Reply