Vegan Chocolade IJs

posted in: Desserts | 4

Wie had gedacht dat ijs zowel vegan, gezond en lekker tegelijk kon zijn? Ik in ieder geval niet. Totdat ik op een recept kwam dat ‘silken’ tofu gebruikte als basis voor een chocolade vla én mijn toko het opeens ging verkopen.
Natuurlijk ging ik meteen aan de slag en maakte een heerlijke dikke vla/pudding achtige substantie en tóen kreeg ik de geniale gedachte om dit in te vriezen. En dat bleek een geniale gedachte te zijn, want wat is dit lekker.

Zo lekker…
Zo romig…
Zo chocoladerig…
Zo gezond…

Ik adviseer het NU te maken ;)

Vegan Chocolade IJs

Geïnspireerd op Jeanette’s Healthy Living

IMG_9814

IMG_9816

Nodig:

 • 200g silken of zachte tofu
 • 2 kleine bananen (160g)
 • 4 el cacao
 • 1/2 tl oploskoffie
 • 1 zakje vanille suiker
 • 1/4 tl stevia

Hoe maak je het:

 1. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en pureer tot een glad en luchtig mengsel.
 2. Giet het mengsel in een plastic bakje en zet in de diepvries.
 3. Roer elke 30 minuten door totdat het de gewenste dikte heeft; Bij mij duurde dit in de snelvriesstand ongeveer 2 1/2h.
 4. Schep in een schaaltje en garneer eventueel met gehakte cashewnoten/chocolade

Geeft 2 porties

4 Responses

 1. Anonymous

  Ziet er erg lekker, gezond en origineel uit,
  zoals veel recepten op deze blog.
  Nu wil niet opdringerig zijn maar staat er op deze blog een basisrecept voor gezondere muffins?

  • Dankjewel :)
   Er staat geen basisrecept, maar wel een heleboel lekkere muffin recepten, zie tabblad recepten en dan kopje muffins, cupcakes en cakes

 2. Dit recept komt goed uit, ik heb njog een half bakje silk tahou en en banaan die opmoet. Nu eerst naar de markt voor nieuwe voorraad en dan ga ik het maken en eten als toetje.

  • Het is heerlijk zowel als vla als nu bijna geheel bevroren. De struktuur is toch wel korrelig ondanks frequent roeren maar dat geeft niet. Ik heb het recept niet 100% gevold ipv koffiepoeder een koffiearoma gebruikt en vloeibare zoetstof.

   Met paar eiwitten kan je van de vla ook mousse maken denk ik.

Leave a Reply