Guestpost Liesbeth

posted in: Uncategorized | 7

Ik vroeg een tijd geleden of mensen guestpost wilde insturen en ik kreeg er een van Liesbeth, super leuk :)
Toen ik voor het eerst op de Bakparade kwam, was dat vanwege de sesamreepjes. Inge gebruikte echter ook ingrediënten, die ik nooit in huis had:lijnzaad, havermout, appelmoes. Dat was geen probleem voor de supermarkt hier in de buurt, maar baking soda? Bij de apotheek en de drogist kon ik het ook niet vinden. Toen ging mijn man een keer naar Amsterdam en later naar Den Bosch. Ik vroeg hem daar een toko op te zoeken om het te halen, maar hij had kennelijk andere dingen daar te doen. Toen kwam hij op het lumineuze idee om het via internet te bestellen! Tja, soms kom ik niet op de meest voor de hand liggende oplossing…… Maar goed, ik heb dus baking soda in huis!
Afgelopen zaterdag was het tijd om de supersnelle rozijnen-volkoren broodjes te maken. Ik kan me namelijk wel vinden in het concept:”snel klaar”. Met mijn zoon van 6 het recept opgezocht en aan de slag maar. “Mam, we doen het toch wel zonder rozijnen, he?” Meel? Check! Havermout? Check! Baking soda en zout? Check! Yoghurt? Euhm…… Tja, zou magere kwark ook goed zijn? Vast wel.
IMG_7795
Eerst alle droge ingrediënten bij elkaar, dan de kwark erbij en roeren maar. Hierna kneden. Wauw, het wordt echt een mooi soepel deeg! Bolletjes draaien, knip erin. “waarom doe je dat, Mam?” ” Dat moet van de Bakparade”. Dan op de bakplaat. Eerst 12 min op 225 en dan 12 min op 200. Ze worden perfect! En ze smaken best lekker, alleen had ik wat beter op de hoeveelheid zout moeten letten. Maar ik zie een toekomst voor me: pijnboompitten erdoor, gedroogde tomaten, pestokruiden…… Het komt wel goed met mij en die broodjes!
– Liesbeth –

7 Responses

 1. Haha die zoektocht naar baking soda en andere ingrediënten herken ik wel.
  Ik heb ondertussen aardig wat opgestoken en een hele verzameling van nieuwe producten in huis gehaald net als Liesbeth bv baking soda, quinoa, kikkererwten enz..
  Die variaties op de rozijnen-volkorenbroodjes lijken me trouwens erg lekker.

 2. Leuk geregeld dat je een Guest hebt en leuke bijdrage Liesbeth.

  Op deze site heb ik ook het verschil tussen bakingsoda en gewone bakpoeder geleerd. Afgelopen week soort broodjes gemaakt (van andere site) en daar had ik bakpoeder voor nodig. Ik had alleen bakingsoda in huis en heb als zuur een klein scheutje azijn erbij gedaan met als resultaat prima broodje zonder de nare gaslucht die je hebt als je geen zuur gebruikt. Vandaar ook dat er in bovenstaand recept yoghurt of kwark wordt gebruikt.

 3. Tja baking soda is in Belgie gewoon bij de bak afdeling te vinden.

 4. Gisteren al gerageerd maar waarschijnlijk niet goed gegaan bij pbliceren of zo.
  Leuk dt je guestblogger bent Liesbeth en fijn dat het bakken geslaagd is.
  Op dit blog heb ik eindelijk begrepen wat het verschil was tussen bakingsoda en gewone bakpoeder. Vandaar het gebruik van een zuur zoals yoghurt of kwark bij het gebruik van baking soda. Afgelopen week heb ikiets van broodjes gemaakt en bij gebrek aan yoghurt of karnemelk een klein scheutje azijn gebruikt werkt ook goed als het maar zuur is.

 5. Ik had hier een hele tijd geleden al eens op gereageerd, maar blijkbaar is er toen iets niet goed gegaan want m’n reactie staat er nog niet bij. Ik had wat ideeën om erdoor te doen, maar helaas ben ik die ondertussen vergeten.

  Die zoektocht naar baking soda is heel herkenbaar, want daar heb ik ook nogal naar moeten zoeken.
  Die kwarkbolletjes lijken me super lekker, dus weer een recept dat ik gewoon moet maken.

 6. Hej Inge,

  De link naar de supersnelle rozijnenbroodjes doet het niet, komt uit op een ander receptje, dan weet je dat :)

  Grs

 7. @ Lydia,
  Tnx ik heb het veranderd :)

Leave a Reply