Review Sabra Mezze Aubergine Pikant

posted in: Review | 4

Doe je ook al mee aan de vakantieswap? Opgeven kan nog tot 21 juni! Hier vind je meer informatie.

Wat?
Sabra Mezze Aubergine Pikant

\IMG_0079

Waar?
Hoogvliet

Wat kost het?
2,29 voor 200gram

Waarom gekocht?
Het leek me heel erg lekker, aangezien ik dol ben op aubergine.

Hoe ziet het er uit?
Een rond plastic bakje met erin een rode ‘’saus’’ met duidelijke stukjes aubergine erin.

IMG_0083

Ingrediënten
Gebakken aubergines (34%), ui, tomaat, rode paprika (9%), plantaardige olie, specerijen, zout, conserveermiddel: E202, gedroogde chilipeper (0,1%), stabilisator: E415, suiker, gemodificeerd zetmeel, voedingszuur: citroenzuur, gedroogde koriander.

Word ik blij van de ingrediënten?
Ik mot zeggen dat ik het redelijk goed vind voor een product als dit. Ik bedoel de eerste vier ingrediënten zijn groentes, dat kom je niet vaak tegen bij bewerkte producten. Verder zitten er ook niet echt ingrediënten in die ik niet kan thuisbrengen of heel erg ongezond lijken.
Cijfer: 8

Voedingswaarden

image

Word ik blij van de voedingswaarde?
Ja. Relatief weinig kcal, weinig verzadigde vetten. Dik in orde
Cijfer: 7.5

Hoe smaak het?
Ik vind het echt heel lekker. Het is een dikke romige saus, maar er zitten ook wat knapperige stukken in (ik denk paprika). De smaak is licht kruidig en een beetje pittig. Ik kan maar één ding zeggen, heerlijk!
Cijfer: 9,0

Conclusie
Voedingswaarde goed, ingrediënten goed, smaak goed.

Cijfer: 8.5

4 Responses

  1. Anonymous

    Ja die is lekker! Mijn favoriet van Sabra is Tahini:) Ooit Baba genoush gemaakt? Ook een soort van aubergine dip.

    xMarit

  2. Lekker he!? Deze spread! Zie ik hier niet een uitdaging om het zelf te maken?;)

    Liefs,

    Marike

Leave a Reply