Ik ben dol op karamel, nee correctie ik houd van karamel. En als je dan ook nog combineert met rozijnen en ijs? Dan is dat het einde van de wereld (niet letterlijk natuurlijk :P), maar het is zo lekker dat je dit waarschijnlijk zou willen eten voor je laatste maaltijd ;)
Rum Rozijnen Karamel IJsBakparade Orginal
Nodig:
- 500ml halfvolle koffie melk of kokosmelk
- 100g suiker
- 1 el maïzena
- 3-5 el karamelsaus
- 2 el rum
- 75g rozijnen
Hoe maak je het:
- Zorg ervoor dat element van de ijsmachine goed bevroren is.
- Doe de rozijnen in een bakje en giet de rum erbij, laat minimaal 30min (maar het liefst langer) wellen.
- Meng de koude melk karamelsaus, suiker en maïzena in een maatbeker.
- Giet voorzichtig in de ijsmachine en laat draaien.
- Knijp de rozijn goed uit en laat ze de laatste 5-10 minuten meedraaien in de ijsmachine.
- Schep het ijs in een goed afgesloten bakje en laat verder bevriezen in de diepvries.
Geeft 3-4 porties
Moran
Ik ken ook liefhebbers van het malaga ijs. Nu zal ik het ook eens moeten maken.