Terug!

posted in: Ander | 2

Ik ben terug van een heerlijke, zonnige en vermoeiende vakantie. Heel veel gezien, gelopen en gedaan; maar het was heerlijk :)

We begonnen in Portugal. Wat een fijn heerlijk land is dat! De mensen zijn zo aardig, behulpzaam en ze spreken zowaar Engels (dat in tegenstelling tot Spanje). En de cultuur is zo anders dan de normale Europese, het lijkt meer Zuid Amerika. Dit is terug te zien aan het landschap en de cultuur, het is allemaal wat rommeliger. We begonnen in Lissabon, een prachtige maar hele rommelige stad. Ik was vooral heel erg onder de indruk van de toren van Belem en het klooster in Belem, echt prachtig (tip op zondag gratis toegang!).

IMG_0258IMG_0313
En natuurlijk de heerlijke gebakjes in Portugal :)

IMG_0439

IMG_0519
Iemand enig idee wat die oranje sliertjes zijn, want het is echt goddelijk!

En goddelijk eten bij Terra, een vegetarisch buffet restaurant. Stel je voor 30 vegetarische gerechten om uit te kiezen! Geweldig! (bedankt voor de tip :))! 
Adres: Jardim Principe Real.

IMG_0371
Daarna twee dagen door na het strand. Gevolgd door 3 dagen in Porto. Wederom een prachtige culturele, bijna niet Europese stad, die natuurlijk beroemd is geworden vanwege de port die je bij heel veel porthuizen kan proeven (heel leuk om te doen :)).

IMG_0465

IMG_0504

En een heel apart gerecht bij Nakite (Rua do Breiner 396), het ziet er niet lekker uit, maar het is heerlijk :) Twee boterhammen met ertussen sojaworst en seitan en erover kaas en bier-tomaat saus.

IMG_0526

Morgen Madrid :)

Is jullie vakantie ook leuk?

2 Responses

 1. Ik lees al een tijdje je blog, ik vind hem erg leuk.
  Naar aanleiding van de oranje sliertjes ben ik eens gaan googlen en volgens mij is het dit:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Fios_de_ovos

  Liefs,
  Amber

 2. Anonymous

  Leuke vakantie zo te zien/lezen!

  Die oranje sliertjes zijn volgens mij gemaakt van eigeel en suiker. In Thailand heet het: Foy Thong.

  Groetjes!

Leave a Reply