Linzen Chocolade Repen

posted in: Repen, Snacks, vegan | 2

Ik maakte al eens eerder repen met linzen en die waren heel erg lekker, maar deze repen zijn nog veel lekkerder. Maarja bijna alles
waar je chocolade aan toevoegt is natuurlijk lekkerder. En met de toevoeging van de linzen, pindakaas, lijnzaad en chia zaad
zijn ze ook nog eens redelijk gezond, veel vezels, eiwitten en andere goede voedingstoffen.
Ik bewaar ze in plastic folie verpakt in de diepvries zodat ik altijd één kan grijpen als de lekkere trek toeslaat.

Tips:

  • Kook je eigen linzen, veel goedkoper en gezonder (geen toegevoegd zout).
  • Geen chia zaad of lijnzaad, gebruik sesamzaad.
  • Geen gepofte rijst, gebruik fijngemalen rijstwafel of laat weg.

Linzen Chocolade Repen

 

IMG_8856

Nodig:

  • 120g pindakaas
  • 120g suikerstroop, honing of agave
  • 40g cacao
  • 180g gekookte linzen
  • 2 el lijnzaad
  • 4 el chia zaad
  • 45g havermout
  • 15g gepofte rijst
  • 3 el chocolade, fijngehakt

Hoe maak je het:

  1. Bekleed een kleine ovenschaal of plastic bakje (denk schone ijsbak) met plastic folie.
  2. Pureer de linzen of in de keukenmachine of prak ze fijn met een vork.
  3. Doe de pindakaas en stroop in een klein pannetje en laat op laag vuur smelten.
  4. Roer de lijnzaad, chia zaad, havermout, gepofte rijst en chocolade door de linzen.
  5. Roer het pindakaas-stroop mengsel erdoor.
  6. Schep het in de vorm en duw stevig aan, dit gaat het beste als je het plasticfolie over het mengsel vouw het mengsel
    plakt dan niet aan je handen.
  7. Zet het bakje minimaal 1h in de diepvries en snijdt daarna in repen.

Geeft 8 repen

2 Responses

  1. Benjamin

    Hallo, vraagje, welke linzen heb je hiervoor gebruikt?
    heb je wel eens meerdere linzen geprobeerd? en welke prefereer je zelf?

    alvast bedankt
    Benjamin

    • Inge

      Ik heb voor dit recept volgens mij rode linzen gemaakt; ik heb het ook wel eens met groene linzen maar dat was niet zo lekker. Je moet linzen met een zo neutrale mogelijke smaak pakken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.