Aubergine Soep met tomaat (super romig!)

posted in: Soep | 1

Ik zeg altijd als je twijfelt wat te doen met een groente, maak er dan soep van. En dan denk je misschien dat kan toch niet met elke groente? Nou volgens mij kan dat met bijna elke groente. Met aubergine en tomaat maak je bijvoorbeeld deze heerlijke aubergine soep met tomaat. Voor dit recept roosteren we de aubergine in de oven zodat deze heerlijk glad en zijdeachtig wordt, dit maakt de soep super romig en zacht. In deze soep combineren de romige tomaat met wat tomaten, bouillon en voor nog meer smaak voegen we Italiaanse kruiden toe.

Aubergine Soep met Tomaat

aubergine tomaat soep

Nodig:
2 grote aubergine’s
3 teentjes knoflook
1 ui, fijngesneden
1l bouillon
1 blik tomatenstukjes
1 tl Italiaanse kruiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Snijdt de aubergine in grove stukken en leg in een ovenschaal. Voeg de teentjes knoflook met schil en al. Rooster 30 minuten totdat de aubergine zacht is.
  3. Bak de ui in een klein scheutje olijfolie totdat deze zacht zijn.
  4. Voeg de aubergine, de knoflook (zonder velletje) en kruiden toe en bak kort aan.
  5. Voeg de tomatenstukjes en bouillon toe en laat met deksel gedeeltelijk op de pan 10 minuten sudderen.
  6. Pureer gedeeltelijk met de staafmixer.

Geeft 2-3 porties

Aangepast vanĀ Seasalt with Food

  1. Francine

    Mmmmmm! Echt heel lekker!
    Ik had er nog een paar olijven aan toe gevoegd..

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.